Bergama Belediyesi ev sahipliğinde, Bergama Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleşecek olan etkinliğe TKB üyesi Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile belediyelerde alanla ilgili uzmanlar katılacak.

Etkinliğin açılış konuşmaları Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz (TKB Başkanı), Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, UNESCO Milli Komitesi Başkan Yardımcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapılacak.

Film gösterimleri ve sunumların da gerçekleştirileceği etkinlikte yer alan “İçinden Su Geçen Kentlerde Yeni Olanaklar: Unesco Dünya Mirası Bergama Deneyimi” adlı oturumda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ‘Bergama’da Doğal Kültürel Miras Öncelikli Yeni Gelişmeler’ konusunu anlatacak. Bergama UNESCO Dünya Miras Alanı Başkanı Yaşagül Ekinci, ‘Kültürel Peyzaj tanımlaması altında kültürel, kırsal ve doğal miraslara bütüncül bakış açısının gelişmesi ve bu gelişmenin yerel yönetimlerin faaliyetlerine yansımaları, Bergama Örneği’, UNESCO Milli Komitesi Başkan Yardımcısı Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ise ‘Dünya Barışı ve Gelecek Nesiler İçin Kültürel Miras ve UNESCO’ konularını işleyecek. Oturumu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yönetecek.

Etkinlikler Antik Pergamon Kenti(Akropol Ören Yeri), Kızıl Avlu, Kale Mahallesi ve Arasta’da yapılacak olan kent inceleme gezisi ile sona erecek.

Buluşmanın programı ise şu şekilde:

'İÇİNDEN SU GEÇEN KENTLERDE YENİ OLANAKLAR VE UNESCO DÜNYA MİRASI SÜRECİNDE BERGAMA DENEYİMİ'

13 Ekim 2017, Cuma

Yer: BerKM

19.00 – Program Açılışı

Bergama Tanıtım Filmi

Açılış konuşmaları

Yusuf Ziya Yılmaz-TKB Başkanı / Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı

Mehmet Gönenç- Bergama Belediye Başkanı

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı-UNESCO Milli Komitesi Başkan Yardımcısı

Aziz Kocaoğlu- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

İzmir Valisi / Kaymakam

14 Ekim 2017, Cumartesi

09.35 - Tarihi Kentler Birliği Filmi-Vatan Nedir?

Yönetmen: Hasan Özgen

09.50 – ‘‘2017 Sonuçları Işığında 2018 Hedefleri ve İçinden Su Geçen Kentler’’

Prof. Dr. Metin Sözen - ÇEKÜL Vakfı Başkanı / Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı

10.30 – Panel

‘‘İçinden Su Geçen Kentlerde Yeni Olanaklar: Unesco Dünya Mirası Bergama Deneyimi’’

Oturum Başkanı: Yusuf Ziya Yılmaz

Yaşagül Ekinci- Bergama UNESCO Dünya Miras Alanı Başkanı “Kültürel Peyzaj tanımlaması altında kültürel, kırsal ve doğal miraslara bütüncül bakış açısının gelişmesi ve bu gelişmenin yerel yönetimlerin faaliyetlerine yansımaları, Bergama Örneği”

Mehmet Gönenç- Bergama Belediye Başkanı “Bergama’da Doğal Kültürel Miras Öncelikli Yeni Gelişmeler”

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı-UNESCO Milli Komitesi Başkan Yardımcısı “Dünya Barışı ve Gelecek Nesiler İçin Kültürel Miras ve UNESCO”

12.45 - Kapanış Konuşması

Yusuf Ziya Yılmaz – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı-Tarihi Kentler Birliği Başkanı

Editör: Haber Merkezi