Çekimlerine 2021 yaz aylarında başlanacak olan ‘Suya Yazılmış Zaman’ filmi, geleneksel ve modern kültürde ‘delilik’ kategorisinin, Dersim gibi özgün bir toplumsal coğrafyada var olma biçimini, sinema sanatı içinde üretmeye odaklanmaktadır. Dünyanın neredeyse her yerinde aynı şekilde kodlanmış ‘deliliğin’, Dersim’in kadim kültürü ve inanç geleneği içinde anlam bulan ayrıksı yeri filmin temel hareket noktasıdır. Bir aşk hikayesi etrafında olup bitenler anlatılacaktır. Amaç, sinemanın hali, dili, tekniği, yöntemi ve bakışıyla bu sosyal olguyu izleyiciyle buluşturmaktır.  

Almanya’da Berlin ve Stuttgart’ta; Türkiye’de ise İstanbul ve Dersim’de çekimleri yapılacak Suya Yazılmış Zaman sinema filminde, aralarında sürpriz isimlerin de bulunduğu geniş bir oyuncu kadrosu yer alacak.

Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere başka ülkelerde de gösterilmesi planlanan film, özgün toplumsal ve kültürel bağlamı, güçlü senaryosu, çekim coğrafyaları, oyuncu nitelikleri ve bir bütün olarak titiz bir çalışmanın ürünü olarak çok geniş sosyal kesimlerin ilgi ve dikkatlerini çekeceğe benziyor. 

Editör: Haber Merkezi