İZ GAZETE - Türk Tabipleri Birliği Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Edebiyat Matinelerinin 2018-2019 döneminin üçüncüsünün Ocak ayı konuğu şair, yazar Şükrü Erbaş oldu.

7 Kent 7 Matine temasıyla 4 yıldır gerçekleştirilen matinelere bu kez İzmir Tabip Odası ev sahipliği yaptı. İzmir Tabip Odası Orhan Süren Konferans Salonu’nda 26 Ocak 2019, Cumartesi günü gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz’un açılış konuşmasının ardından Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Emel Bayrak söz alarak kısaca Edebiyat Matineleri ve Şükrü Erbaş hakkında bilgi verdi. Aydın Tabip Odası’ndan Dr. İsmail Ertin, Şükrü Erbaş’ı tanıtan bir sunumun ardından kişisel fotoğraflarından slayt gösterisi yaptı.

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Ali Özyurt ise Edebiyat Matinelerinin 4 yıllık serüvenini anlatan bir sunum yaptı. Şükrü Erbaş’ın uçağının gecikmesi nedeniyle salonda bulunanlara söz verilerek edebiyat üzerine konuşmalar yapıldı. Şükrü Erbaş’ın şiirleri ve bazı şair hekimler tarafından da kendi şiirleri okundu. Bursa Tabip Odası’ndan Dr.Yelda Ertürk, sanatın, bilimin ve felsefenin evliliğini simgeleyen Raffaello Sanzio’nun Atina Okulu freski hakkında bir konuşma yaptı. Daha sonra Şükrü Erbaş şiirle süslediği ve 40 yıllık şiir geçmişinden süzüp çıkardığı edebiyat hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda her yazarın, her şairin, aslında hayatı boyunca bir tek roman, bir tek şiir kitabı yazdığını söyleyen Şükrü Erbaş şiirlerinden örnekler sundu. Toplantının son bölümünde soru-yanıt bölümüne geçildi.  İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Şükrü Erbaş’a teşekkür ederek bir plaket sundu.

Editör: Haber Merkezi