İZ GAZETE- 'Şubadap Çocuk'  6 yıldır çocuklarla müzik temelli çalışmalarını devam ettiriyor. Tüm şarkıların çocuklar tarafından seslendirildiği ve 5. albümleri olan 'Hayal Et'' bugün internet üzerinden yayına girdi. Albüm, Şubadap Çocuk’un önceki albümleri gibi, tematik şarkılardan oluşuyor. Müzik gurubu yapmış olduğu albümü,‘gökyüzü lisansı’ ile yayınladığını da duyurdu. Ayrıca şarkılar, ticari amaçlı olmadığı sürece, dinlemek ve paylaşmak isteyen herkesin kullanımına açık olacak. 'Hayal Et' ,www.subadapcocuk.org’dan ve Şubadap Çocuk’un sosyal medya hesaplarından ücretsiz olarak dinlenebilir.

‘Hayal Et’ albümü içerisinde yer alan tematik şarkılar şu şekilde:

Fasa Fiso, toplumsal cinsiyet safsatalarını listeliyor
Makine Çocuk, makineleşmek istemeyen çocuklardan yetişkinlere bir sitem şarkısı
Serçe, 9/8’lik bir hayvan özgürlüğü şarkısı;
Çocuk Hakları, varlığını duyduğumuz ancak günlük hayatımızda pek de göremediğimiz çocuk haklarının şarkısı
Hayal Et, içinde yaşamak istediğimiz dünyanın şarkısı
Gökyüzünü İten Kuş, birlikteliğin zaferinin öyküsü

Şubadap Çocuk kimdir?

6 yıldır, çocuklarla müzik temelli çalışmalar yürüten Şubadap Çocuk müzik grubu, şimdiye kadar, ‘Bilmiş Çocuğun Şarkıları’, ‘Dino’nun Şarkıları’, ‘Gökyüzü Kimin’ ve ‘Dersler Uzun Teneffüsler Kısa’ adlı 4 albüm çıkardı. Bu albümlerde bulunan dostluk, barış, bilim, sorgulamak, birlik olmak, doğa, ekoloji, farklılıklar gibi konulardaki şarkıların hepsi çocuklar tarafından seslendirildi. Özellikle Çekirdeksiz Domates, Neşeli Bi’ Gün, Gökyüzü Kimin, Özgürlük, Her Yer Park Olsa gibi şarkılarıyla birlikte, çocukların ve hatta yetişkinlerin dilinden düşmeyen Şubadap Çocuk, Türkiye, Kıbrıs, Almanya ve Hollanda’nın pek çok yerinde yaptığı turnelerde, on binlerce çocukla buluştu. Bu turneler boyunca okullarda, köylerde, kültür merkezlerinde, parklarda, sokaklarda konserler verdi; çocuklarla ve yetişkinlerle söyleşiler yaptı.

Şarkılarını, tüm dünya çocuklarıyla tanıştırmak için Arapça, İngilizce, İspanyolca ve Kürtçe dillerine çevirdi. Ayrıca şarkıların içeriklerini daha bütünlüklü hale getirmek için, hikayelerinden hareketle, şimdiye kadar 5 çocuk kitabı çıkardı ve çok sayıda klip yayınladı. Ekip hala İzmir’in çeşitli ilçelerinde çocuklarla çalışmalarını sürdürüyor ve Türkiye’nin her yerinde, öncelikli olarak kültür-sanat etkinliklerinin pek uğramadığı yerlerde konserler vermeye devam ediyor. 

Editör: Haber Merkezi