Karşıyaka Belediyesi ile kurucusu olduğu Öykü Tiyatro Topluluğu imecesiyle düzenlenen etkinlik, adını taşıyan salonda, Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

YAŞAMI, SANATI VE MÜCADELESİ ANLATILDI

İkbal Erdoğan ile Bilgehan Oğuz’un sunuculuğunu üstlendiği gecede, Büyük Usta’nın belgeseller eşliğinde yaşam öyküsü, sanatsal üretimi ve çok yönlü mücadelesi anlatıldı. Sancar Maruflu’nun Suat Taşer’e dair anılarından sonra, Okan Yüksel ve Buket Başaran Akkaya ustanın şiirlerinden örnekler sundu, Soner Olgun’un besteleyip seslendirdiği “Aç gözünü adamım” şarkısı dinlendi.

Haluk Işık’ın yönettiği ve Prof. Dr. Murat Tuncay, Prof. Dr. Hülya Nutku, Dr. Efdal Sevinçli ve şair yazar Asım Öztürk’ün katıldığı panelde, Suat Taşer değişik yönleriyle işlendi. Öykü Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ve Çınar Yıldırım ile İkbal Erdoğan’ın rol aldığı, Samim Kocagöz’ün aynı adlı öyküsünden uyarlanan “Cihan Şoförü” adlı oyun, geceye katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Eşi Huriye Taşer’in Amerika’dan telefonla katılarak etkinliği düzenleyenleri ve katılanları selamladığı gece, başladığı gibi coşkuyla sona erdi.

'BÜYÜK SANAT EMEKÇİSİNE SAYGI VE MİNNETLE'

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, etkinlikte emeği geçenleri kutlayarak, şunları belirtti: “Biz değerlerimize sahip çıktığımız, onların mirasını geliştirdiğimiz oranda ilerleyebilir, öngördükleri güzelliklere ulaşabiliriz. 100. doğum yılında büyük sanat emekçisi Suat Taşer hocamızı anmak, bu açıdan da önemlidir. Bu tavrımızı, hayatın her alanından örneklerle sürdüreceğiz. Başta Öykü Tiyatro Topluluğu olmak üzere, gecemizi onurlandıran bilimin sanlarımıza, sanatçılarımıza, vefasını ve saygısını esirgemeyen hemşerilerimize teşekkür ederim. Suat Taşer ustamızı bir kere daha saygıyla ve minnetle anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi