İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki Mithatpaşa Caddesi ile Şehit Nihatbey Caddesi'ni birbirine bağlayan iki asansörü barındıran asansör kulesini 1907 yılında yaptıran Musevi işadamı Nesim Levi'nin torununun torununu olduğunu söyleyen ABD vatandaşı Adaya Lancha Bairacli, eşi İsviçre vatandaşı Aaron Goldsmith, bebeği Ariel Lancha Bairacli ve arkadaşı ABD vatandaşı Amanda Blackshaw, sokakta müzik yaparak topladıkları parayla dünya turu yapıyor. 

Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde müzik yapan 'Storys Of The Road' adlı grup İzmirliler'in yoğun ilgisini görüyor. Mithatpaşa Caddesi ile Şehit Nihatbey Caddesi'ni birbirine bağlayan iki asansörü barındıran asansör kulesini 1907 yılında yaptıran Musevi işadamı Nesim Levi'nin torununun torununu olduğunu söyleyen ABD vatandaşı Adaya Lancha Bairacli, ara verdikleri zaman ise yine bulundukları yerde 8 aylık bebeği Ariel Lancha Bairacli'yi emzirip karnını doyuruyor. Adeta grubun maskotu olan ve çevresine gülücükler saçan minik Ariel'i görenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

50'DEN FAZLA ÜLKEYİ GEZMİŞLER

Sokakta ve festivallerde bazen de eğlence mekanlarında müzik yaparak Fas, İsrail, Mısır, İspanya ve birçok Avrupa ülkesinin de aralarında bulunduğu 50'den fazla ülkeye gittiklerini belirten Adaya Lancha Bairacli'nin eşi Aaron Goldsmith, "Yaptığımız müzikle kışa kadar yeterli parayı biriktiriyoruz, kış geldiği zaman farklı şeyler yapıyoruz. Müzik bize sevdiğimiz şeyleri yapma şansı veriyor. Çocuğumuzla birlikte 5 ülkeye gittik. Bugüne kadar eşimle 50'ye yakın ülkeyi gezmişizdir. Çocukla gezmek bazen zor bazen de güzel olabiliyor. Bundan sonra İstanbul'a gideceğiz. Daha sonra İsviçre'ye gitmeyi düşünüyoruz" dedi.

Tek hayalinin müzik yapmak olduğunu söyleyen Adaya Lancha Bairacli, "Çocukluğumdan beri müzik yapmanın hayalini kurardım. Herhangi bir eğitim almadım, çalışmadım da ama her gün müzik yapıyoruz ve bundan çok mutluyuz. Büyük büyük dedemi pek tanımıyorum ama o İzmir'deki tarihi asansörü inşa eden Nesim Levi tabii ki bu Türkiye'deki adı. Aslında soyadı Bairacli" dedi. Grup, 17 Nisan Pazar günü İstanbul Beyoğlu Mis Sokak 17 numaradaki eğlence mekanında konser verdikten sonra Türkiye'den ayrılacak.


Tufan HAMARAT/ İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi