Sanatçı Xewnger albümüne efsanevi Kürt rock grubu Koma Rewşen’in solisti Harûn Elkî ile 2021’in nisan ayında çalışmaya başladı. Albümde yeralan ve aynı zamanda Harûn Elkî'ye ait olan 'Karxezalê' şarkısını orjinal rock halinden farklı olarak elektronik swing formuyla yorumladı.  İlk klibi albüme ismini veren ‘Xewnger’ şarkısına yaptı. Albümde söz ve müziği kendisine ait olan ‘Rojbûna Te Pîroz Be’ şarkısını eşi Melek Meng. Ayaz seslendirdi. 

Müzikal birikimini Xewnger albümüne yansıtan sanatçı ‘sınırların gittikçe yokolduğu dünyada müzik yaparken sınırları zorlamak lazım’ fikrini benimsediğinden, sound oluştururken birçok müzik türünden beslenmiştir.

Yeni çıkacak Xewnger albümünde şu şarkılar yer alıyor:

1- Xewnger
2- Rojbûna Te Pîroz Be
3- Berdayî
4- Nikarim
5- Ax Yarê
7- Karxezalê
8- Berdayî


 

ŞİYAR AYAZ KİMDİR?

Şiyar Ayaz 2012 yılında Ege Üniversitesi Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünden mezun oldu. İlk solo single çalışması olan ‘Egîd’i 2008 yılında yayınladı. İkinci single ise söz ve müziği İlkay Akkaya’ya ait olan ‘Çû’ şarkısını Kürtçeye çevirip kendi yorumuyla 2020 yılının aralık ayında dinleyicilerle buluşturdu. Birçok müzikal çalışmanın yanında on yılı aşkın bir zamandan beri müzik öğretmenliği yapmaktadır.
 

Editör: Haber Merkezi