İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeniden Sinematek gösterimleri “Sıradışı Yolculuklar” temasıyla 4 filmi İzmirlilerle buluşturdu. Dünya sinema tarihinin önemli filmleri Kültürpark, Seferihisar ve Aliağa’da gösterilecek.

DÜNYADA BİR GECE

Jim Jarmusch’un yazıp yönettiği “Dünyada Bir Gece” “Night On Earth” 1991 Fransa- İngiltere-Almanya- ABD ve Japonya ortak yapımlı bir film. Beş taksi, beş şehir ve bir geceyi anlatan filmin oyuncuları ise, Winona Ryder, Gena Rowlands, Roberto Benigni, Giancarlo Esposito. 13 yaş üzeri olan “Dünyada Bir Gece” filminin ilk gösterimi 21 Şubat Cuma 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da yapılacak filmin sonraki gösterimleri ise 25 Şubat Salı 20.00’de İBB Aliağa Kültür Merkezi’nde ve 26 Şubat Çarşamba 20.00’de İBB Seferihisar Kültür Merkezi - Çağan Irmak Salonu’nda olacak.

BİR AİLE DRAMI

2019 Cannes’da Altın Palmiye alan “Saklı Gerçekler” (The Truth) filminin senaryosu ve yönetmenliği Hirokazu Kore-eda’ya ait. Fransa-Japonya ortak yapımı film travmalarla boğuşan bir anne-kızın hikâyesine odaklanıyor. Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke gibi isimlerin yer aldığı film, aynı zaman da 76. Venedik Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi oldu.

Filmin 28 Şubat Cuma 20.00’de Kültürpark İzmir Sanat Büyük Salon’da Japonya Büyükelçiliği işbirliğiyle yapılacak gösterimi, aynı zamanda Japonya Film Festivali’nin de açılış filmi olacak.

Editör: Haber Merkezi