Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun İstanbul seyircisi ile buluşmasının ardından Bakırköy Belediyesi Tiyatroları İzmirli tiyatroseverlerin karşısına çıktı. İki Belediye arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde sahnelenen “Seni seviyorum Türkiye” adlı oyun, izleyiciden tam not aldı. Ayakta alkışlanan oyunu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi.

Bornova Belediyesi ile Bakırköy Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolün ardından başlayan turneler, İstanbul’un ardından İzmir’de devam etti. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT), “Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü” isimli oyunla ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşmasının ardından, bu kez Bakırköy Belediye Tiyatroları oyuncuları Bornovalı tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde; “Seni seviyorum Türkiye” adlı oyunu sahneleyen oyuncular, büyük beğini topladı. Tiyatroseverler, Ceren Ercan yazdığı, Yelda Baskın’ın yönettiği oyunu ayakta alkışladı.

ATİLA DA İZLEDİ

Oyunu, tiyatro severlerlerle birlikte izleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yapılan işbirliğinin iki kent arasında bir sanat köprüsü oluşturduğunu ifade ederek, oyuncusundan yönetmenine, set ekibinden teknik ekibe herkese teşekkür etti. Konuşmasında önemli mesajlar da veren Başkan Atila, “Bizler Atatürk’ün çocuklarıyız. Bu nedenle geleceğimize daha çok sahip çıkacağız. Zor günlerde el ele vereceğiz. Çok çalışarak, mücadele ederek ve direnerek daha güzel günlere birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

OYUNUN KONUSU

İstanbul’un göbeğinde bir çamaşırhanede yanlarında kirli çamaşırları ile beş kişinin yolları kesişir. Türkiye’nin puslu politik iklimini ve memleketin haleti ruhiyesini hissedeceğimiz bu çamaşırhanede hem gerçekçi hem de ironik bir atmosfer hâkimdir. Bugün bu ülkeyi sevme çabası üzerine yazılmış bu

Editör: Haber Merkezi