İZ GAZETE - Son günlerin en çok konuşulan sanatçısı konumunda olan şarkıcı Alpay, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda İzmirli müzikseverler ile buluşacak. 16 Temmuz Salı günü gerçekleşecek olan etkinlik saat 21:00'da başlayacak. İzmirlilerin konsere yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 

HAKKINDA TERÖR SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

'Fabrika Kızı', 'Eylül'de Gel' gibi pek çok kült parçası bulunan sanatçı Alpay'a bir konser esnasında Deniz Gezmiş ve Gezi'de hayatını kaybedenler hakkında kullanmış olduğu ifadeler sebebiyle “Terör örgütü üyelerini övdüğü ve devleti aşağıladığı” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Açılan soruşturmaya sosyal medyadan çok sert tepkiler yükselmişti.

NE OLMUŞTU?

Sanatçı Alpay, bir konseri sırasında ‘Bu şarkıyı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri tarafından öldürülen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla, Gezi’deki çocuklara adıyorum’ ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeleri gerekçe gösterilerek sanatçı hakkında soruşturma başlatılmıştı.Alpay ise konuya ilişkin  "Bu insanlar terörist mi? Bu insanları anmak terör suçu işlemek mi? Öyleyse ben teröristim, bunları söylemeye de her zaman devam edeceğim. Devleti eleştirmek için sanatçı olmak zorunda değilsiniz, bu ülkede yaşayan her vatandaşın devleti eleştirme hakkı vardır. Kaldı ki devletin eleştirilmediği bir toplum, bir adım ileriye de gidemez.” ifadelerini kullanmıştı.

İZMİRLİLERİN YOĞUN İLGİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan 16 Temmuz'da İzmir seyircisiyle buluşacak olan sanatçı Alpay'a, siyasi duruş göstermesi sebebiyle de İzmirlilerin yoğrun ilgi göstermesi bekleniyor. Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda gerçekleşecek olan konser saat 21:00'da başlayacak.

Editör: Haber Merkezi