Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Bornova Rotary kulübü Bornova Belediyesi’nin katkıları, Bornova Rotaract Kulübü ve Efes Innerwhell Kulübü’nün iş birliği ile “Mona Lisa”, “İnci Küpeli Kız” gibi Dünyaca ünlü tablolarının birebir canlandırıldığı bir sergi açacak. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde dernek üyesi çocukların da canlandırma yaptığı 13 eserin satışından elde edilen gelir ise yine İzmir Down Sendromlular Derneği’ne bağışlanacak.

25 Mart tarihinde açılacak olan serginin açılışı sırasında Dünyaca ünlü Mona Lisa tablosunun aşama aşama nasıl canlandırıldığı, İzmir Down Sendromlular Derneği üyesinin gönüllüğünde tekrar gerçekleşecek. Makyöz Filiz Koruyan'ın fırça ve renk ustalıkları, Duygu Gümüştekin'in yaratıcı stylingi ve Erden Mete'nin eşsiz fotoğrafçılığı ile tabloların nasıl ortaya çıktığı saniye saniye sanatseverler tarafından izlenebilecek.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla yaklaşık 8 ayda hazırlanan ROTART isimli projede yer alan 13 eserden oluşan sergi Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 25-29 tarihleri arasında gezilebilecek.

Editör: Haber Merkezi