Türbe, vatandaşlar tarafından ziyaret edildi, dilekler dilendi. Pirin huzurunda gerçekleşen Samutbaba türbe ziyareti ile başlayan etkinlik, semah erkanı deyişler ve türküler ile devam etti.

Anma etkinliğine CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, belediye meclis üyeleri, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Ali Aktaş, Alevi Bektaşi Derneği Genel Sekreteri Canan Soytürk, Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz ve yönetim kurulu üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri şube başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BİRBİRİMİZİN ELİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Türkiye Cumhuriyeti, içinde doğanın tüm renklerini barındıran güçlü bir mozaik. Urla’da bu mozaiğin bir parçası. Kendi içinde adeta bir gökkuşağı. Alevisi, Sünnisi, Arnavudu, Lazı, Kürdü, Türkü çok çeşitli kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı huzurlu bir kent sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Uyar; “Farklı fikirlere, farklı mezheplere sahip olanları birbirine kırdırmaya çalışan çevrelerin oyununa gelmeyeceğimize ve birbirimizin elini bırakmayacağımıza inanıyorum. Çünkü İnançlarımız, kültürümüz ve geleneklerimiz farklı gibi görünse de özümüze baktığımızda birbirimizden bir farkımız yok. Derdimiz, yaralarımız, acımız ya da sevinçlerimiz farklı da olabilir fakat gözyaşlarımızın tadı aynı" dedi. Samudbaba türbesinin inanç ve kültür turizmi açısından çok önemli olduğunu belirten Uyar, değerlerin yaşatılarak gelecek nesle aktarılması gerektiğini söyledi. Romanların yarısının Alevi olduğunu söyleyen Milletvekili Purçu, “Biz bir mozaiğiz. Bu ülkenin değişmez unsuruyuz. Zengin bir kültüre sahibiz ülke olarak. Bunların korunması ve yaşatılması gerekiyor. Hangi inanca sahip olursak olalım yolumuz bir. Yolumuz yine Mevla’ya, Allah’a ulaşıyor" dedi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Hangi etnik kimlikten olursak olalım, hangi mezhepten olursak olalım hiç önemli değil. Önemli olan insan olmaktır. Biz insan olmaya ve insan kalmaya devam edeceğiz. Daha güzel bir Dünya’da daha güzel bir Türkiye’de barış ve kardeşlik içerisinde insanlarımızın el ele omuz omuza birlikte yaşamaları için varız. Bu mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi