TUGAY CAN / İZ GAZETE - Gazetemizin gündeme taşıdığı ‘Narlıdere’de sular durulmuyor: Narlıdereliler basın açıklaması gerçekleştirecek’ başlıklı haberde yer alan iddiaların doğru olmadığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat gazetemize açıklamalarda bulundu.

‘GENEL MERKEZİ’MİZİN TAKDİRİDİR’

İlçe Başkanlığı olarak Parti Meclisi’nin, MYK’nın aldığı kararlarını uygulamak ile mükellef olduklarını kaydeden Fırat, bunun dışında herhangi bir seçenekleri olmadığını söyledi. Fırat gazetemize verdiği demeçte, “Genel Merkez buraya bir aday takdir etmiş. Bizim irademiz burada aday adayı olan 8 adaydan birinin atanması yönündeydi. Ancak Genel Merkezi’miz değerli bir adayımızı atamış buraya. Başka birini de atayabilirdi. Şu ana kadar aday ile görüşmüşlüğümüz yok. Genel Merkezi’mizin takdiridir. Bizim bundan sonraki görevimizde geldiği zaman onunla birlikte çalışmaktır.” ifadelerini kullandı.

‘EN DOĞAL HAKLARIDIR’

Aday adayların Narlıdere’den bir adayın belirlenmesi yönünde bir arayışları olduğunu söyleyen Fırat, . “Bu da onların en doğal haklarıdır.” dedi.

Fırat sözlerini şöyle sürdürdü;

“Aday adayı arkadaşların adayın Narlıdere’den olması yönünde bir arayışları söz konusu. Bu arayışla ilgili bize geldiler. Biz de kendilerini sağduyu ile dinledik. Bizim bir şey yapmak gibi bir yetkimiz yok. Ama sizler de hakkınızı arayabilirsiniz dedik kendilerine. Bu bağlamda İl Başkanlığı ile de görüştüler. İl Başkanı da bu konuyla ilgileneceğini söyledi.”

Fırat, “Süreç ile ilgili altı tane aday adayının arkadaşımız Genel Merkezi’mizin adayını takdirle karşılıyoruz diye bana açıklamada bulundu. Altı aday arkadaşımız da ‘Genel Merkezi’mizin takdiri ne yönde olursa olsun bizim görevimiz partimiz için çalışmak’ dediler. Diğer iki aday da süreci takip ediyorlar. Bu da onların en doğal haklarıdır.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ayrıca ilçe yöneticilerinin hiçbirinin disiplin konusunda tek bir kelime etmişliği olmadığını ve basına yansıyan buna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Editör: Haber Merkezi