İZ GAZETE - Tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz İz WEB TV'de İz Gazete yazarlarından Orçun Masatçı'nın sorularını yanıtladı. 13. Türkiye Tiyatro Buluşması'nı değerlendiren Rutkay Aziz  "Böylesine genç insanları buluşturmak ve onları bir biçimde tiyatro ile buluşturarak birbirlerini tanımalarını sağlamak bence çok önemli bir olay. Dolayısıyla herkesi yürekten kutlarım" diye konuştu.

'DİLERİM Kİ İZMİR'İN BARIŞÇIL YAPISI TÜM TÜRKİYEME HAKİM OLUR'

Rutkay Aziz, önceki gün Sığacık Kaleiçi'nde sergilediği 'Adalet Sizsiniz' oyunu hakkında da konuştu. Aziz:  "Bütün o rüzgara rağmen oyunu sonuna kadar izlediler. Zaten bizim seyircimiz sıradan bir seyirci değil. Seçme çağında seçimini yapan bir seyirci. Benim İzmir ile olan birlikteliğim 1970'li yıllardan başlar. Her zaman demokrasi ve barış güçleri ile beraber olmanın tadını yaşadık. Bugün de öyle. İzmirli seyirciler ile buluşmamız devam ediyor. İzmir seyircisi, İzmir halkı güne daha bir demokrat, daha barışçıl ve güleryüz ile merhaba diyor. Dilerim ki İzmir'in bu barışçıl yapısı tüm Türkiyeme egemen olur. Tek dileğim" şeklinde konuştu.
Umutsuzluğpa yer vermeyecekler, en umutsuz oldukları anda hemen Nazım Hikmet okuyacaklar. Düşmana inat tiyatro ya da yaptığı mesleği sevecekler. Başka bir yolu yok. Seçtikleri yolda ödünsüz bir şekilde yürümelerini dilerim"

'SOYER KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA İZMİR'E ŞANS GETİRECEKTİR'

Aziz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında ise şöyle konuştu:
"Tunç Soyer kültür ve sanat alanında İzmir'e bir şans getirecektir. Kendisini yakinen de tanıyorum. Eğer doğru kadrolaşırsa İzmir'e kültür sanat alanında büyük katkı sağlayacaktır" 

'SEVE SEVE GEREKEN DESTEĞİ VERİRİZ'

Günlük olarak 26 Ağustos tarihinde yayın hayatına başlayacak olan İz Gazete'ye yayın hayatında başarılar dileyen Aziz, "Yolunuz açık olsun. Seve seve gereken desteği veririz" diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: Haber Merkezi