Shakespeare'in aynı adlı eserinden hareketle Çaykovski'nin bestelediği, Libretto ve koreografi Armağan Davran ve Volkan Ersoy tarafından hazırlanan eserde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Şefi İbrahim Yazıcı ve Zdravko Lazarov yönetiyor.

Romeo ile Jülyet balesinin konusu öykünün aslına sadık kalınarak anlatılan eserin konusu şöyle; "Verona'nın iki ünlü ailesi Montague'ler ve Capulet'ler yıllardır birbirinin amansız düşmanıdır. Montague'lerden Romeo, Capulet'lerden Juliet'i görür ve iki genç birbirlerine çılgınca aşık olurlar. Bir rahibin yardımıyla gizlice nikahlanırlar. Ancak iki aile arasındaki kan davası sürmektedir. Romeo, Juliet'in kuzenini öldürür ve prens tarafından Verona'dan uzaklaştırılır. Juliet, ailesi tarafından bir başkası ile evlendirilecekken uyuşturucu ilaç alarak ölmüş taklidi yapacaktır. Amacı Romeo gelene kadar ölü görünmek, sonra da onunla kaçmaktır. Ancak Verona Aşıkları'nı acı ve mutsuzluk beklemektedir."

Dekoru Çağda Çitkaya, Kostümler Gülay Korkut, ışık ise Fuat Gök imzası taşıyan Romeo Jüliet'te Boğaçhan Bozcaada, Dolun Doyran, Doruk Demirdirek, Aslı Çilek, Burcu Olguner Alkan, Sülün Duyulur, Sertan Yetkinoğlu, Çağın Hazar Özideş, Oktay Keresteci, Yiğit Erhan, Tolga İyiuyarlar, Selahattin Erkan, Tolga Duyulur, Yasemin Altınel, Çisil Soyöz, Neslihan Mert Kılıç, Gamze Yıldırım, Neslihan Tarakçıoğlu, Bülent Özdemir, Barış Türksever, Göksu Kaçan, Güçlü Kılıç, Altan Kılınç, Hülya Atav, Burcu Erkan, Pınar Terzioğlu, Gülfem İncecik Özcan, Elvan Bakdık, Melodi Sıcakyüz Olataş, Berfin Öztoprak, Leman Lal Şendil, Özge Güven, Aynur Tulum, Aslı Ulutürk, Cihan Aydemir, Gökhan Bucuga, Yiğit Erhan, Yiğit Olataş, Kerem Özcan, Gökçe Telkıvıran, Özlem Susup, Göksu Kaçan, Sinem Çakmak, Cihan Aydemir, Damla Acar paylaşıyor.

Editör: Haber Merkezi