DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  5. Uluslararası İzmir Sanat Bienali", bugün saat 17.30’da İzmir Resim Heykel Müzesi’nde başlıyor.

Bienal’e Kolombiya, Rusya, Hindistan, Peru’dan 4 sanatçı, Türkiye’den ise 75 sanatçı katılacak.

‘SANATÇILARIN DÜNYA DIŞINDA HER ŞEYİ HAYAL ETMELERİ İÇİN MÜCADELE VERDİK’

Bianel’in direktörü Ressam Seba Uğurtan, Bianel’in konusunun “Dünya Ötesi” olduğuna dikkat çekerek “Sanatçıların dünya dışında her şeyi hayal etmeleri için mücadele verdik. Var olmayanı kendi yüreklerinde var edebilmeyi öğrenmelerini istedik. Bienal'de var olmayan bir şeyi anlattığımız için sanatçıların kopya yapması da mümkün değildi. Çünkü hiç görünmemiș, ortaya çıkmamış bir şeyi anlattılar” dedi.

‘İZMİR SANAT DOLU BİR HAFTAYA BAŞLAYACAK’

Uğurtan, Binael’in nerede olacağı hakkında, “Üç ayrı salonda Bieanel yapılıyor; İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi, Kültürpark Sanat Galerisi ve Seba Sanat Galerisi’nde. İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi’ndeki sergi saat 17.30'da açılacak. Yani İzmir sanat dolu bir haftayla başlayacak, Bieanel'e giriş ücretsiz ve bütün İzmirliler davetli” diye konuştu.

‘İZMİRLİLER KUCAK AÇMAYI, SEVMEYİ BİLİR’

Ressam Uğurtan, İzmirlilerin Bianele sağlayacağı katılım hakkında şu ifadeleri kullandı:

“İzmir biraz keyfine düşkün bir şehir ama sanatı her zaman önemser, değer verir. Ben İzmir insanını severim çünkü İzmirliler kucak açmayı, sevmeyi, insanca değerleri bilir. Eminim bu Bienal’in hakkını vereceklerdir.”

‘BU KİTABI YAZARAK BABAMA OLAN GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİM’

“Albümdeki Mucize” kitabının yazarı Aysu Kumbaracı Günay da Bianel’e katılan yazarlardan birisi. Kitabının babasının vasiyeti üzerine yazıldığını söyleyen yazar, “Babam bana ailemizin kitabını yazacaksın demişti, astsubaydı ama çok güzel fotoğraf çekerdi. Ailemizin albümü sürekli onun çektiği fotoğraflarla dolup taşardı. Öleceği zamana yakın o albüm parçalanmış, yerlere saçılmıştı. Annem toparladı o albümü, ben de o fotoğrafların hikâyelerini anlattım. Bu kitap 17 yılda bitti, bu sayede babama olan görevimi yerine getirdim” diye konuştu.

Yoğun katılım beklenilen 5. Uluslararası İzmir Bianeli, 6 Mayıs Pazartesi günü sona erecek.

Editör: Haber Merkezi