Serginin açılış törenine AKP İzmir milletvekilleri Necip Kalkan, Mahmut Atilla Kaya ve Hamza Dağ, İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik ile TFDF Başkanı M. Ziya Ağaoğulları da katıldı. Törende konuşan PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, "Güzel İzmir'de böylesi özel bir sergiyi açmaktan gurur duyuyoruz. İstiklalden, istikbale kadar geçmişi olan PTT A.Ş. dünya markası olma yolunda var gücüyle ilerliyor" dedi. Tören sonunda Emekli PTT çalışanlarına çeşitli hediyeler verildi.

135 koleksiyonerin katıldığı, 660 panonun kullanıldığı ve İzmirliler tarafından 12 Kasım'a kadar gezilebilecek olan İzmir 2016 Milli Pul Sergisi'nde, PTT Pul Müzesi koleksiyonlarından Atatürk temalı, İzmir temalı, Osmanlı Dönemi ve Cumhuriyet Dönemi pulları; eskizler, sanatçı el çizimleri ve baskı örneklerinden de 40 özel panoya yer veriliyor. Sergi kapsamında İzmir temalı 5 farklı görselden oluşan ve her birinden 1000'er adet olmak üzere toplam 5 bin adet tebrik kartı da ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Gündeme ilişkin hazırlanan özel gün zarfı 2.50 TL bedelle, içerisinde 1.60 TL ve seri numaralı 3.20 TL değerli pul baskılı posta kartları ile 2.50 TL bedelli özel gün zarfının yer aldığı portföy 12.50 TL bedelle www.filateli.gov.tr adresinde, filateli cep uygulamasında, sergi alanında ve PTT işyerlerinde satışa sunuluyor. Ayrıca, İzmir 2016 Milli Pul Sergisi için hazırlanan özel tarih damgalı zarflar 2 TL bedelle www.filateli.gov.tr adresinde ve filateli cep uygulaması üzerinden satın alınabiliyor.
 

Editör: Haber Merkezi