Praksis ekibi, 7 şarkılık albümlerine ilişkin, birkaç yıldır konserlerde, eylemlerde çaldıkları ve böylelikle süzgeçten geçmiş olan şarkıları albümleştirdiklerini ifade ediyorlar. Tüm şarkılarını toplumsal eşitlik ve özgürlük mücadelesi için yaptıklarını ve şarkılarının #copyleft (telif feragatli) olduğunu ifade eden ekip, “şarkılarımızı, şirketler para kazansın diye değil, şirketler düzeni son bulsun diye yapıyoruz” diyorlar.

Rock, Reggae, Ska, Rap türlerinde şarkılar olan bu albüm, ekibin internet sitesi olan praksismuzik.com adresinden yayınlandı. Bu site üzerinden şarkılar dinlenebiliyor ve indirilebiliyor. Bilindik dijital dinleme platformlarından (Youtube, Soundcloud, Spotify...) da dinlenebilen albüm için ekibin yazdığı tanıtım metni şöyle:

Güzel günler biz ona yürümedikçe bize gelmeyecek.

Evet, yürüyeceğiz. Neşeyle, umutla, dayanışmayla, öfkeyle yürüyeceğiz yavaş yavaş.

Onlar bize her gün televizyonlarından, gazetelerinden, camilerinden yalanlar anlatıyor olsalar da yürüyeceğiz. Bu çelişkiler dünyasında, cinayetin sofrasında bazen "ah, keşke yer yarılsa içine girsem" umutsuzluğuna düşsek de yürüyeceğiz!

Yürüyeceğiz. Yürürken, yürüdüğümüzü anlatacağız her birimize. Her şeyin piyasalaştığı, şarkıların ve tutkuların satılık olduğu bu pazarda, suyun, ağacın, yaşamın dostu; gözlerini kar hırsı bürümüş şirketlerin ve kolluk gücü devletlerin düşmanı olan eşkıyaların hikayelerini anlatacağız birbirimize. Telifi olsa ne yazar, Metin Lokumcu’nun sıkılı yumruğu olacağız. Halkın aşını, ekmeğini, düşünü, geleceğini, parasını çalanlar bizi delirtemeyecek. Vazgeçmeyeceğiz, yürüyeceğiz.

Ve ne zaman ki tekrar tekrar o kötü duygu çökse içimize, bu dünyadan erkenden göçmüş sakalsız şairin şu dizeleri gelecek aklımıza: "Nice olsa denizde kum, büyük balıkta da pul, birleşince edemezmiş küçükleri kendine kul!"

Editör: Haber Merkezi