DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Konak Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu, Lider Pet Food ve Panama Grup Çocuklar Ülkesi ortaklığında, yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşunun katılımcı olacağı ‘Patival Konak; Can dostlarımızla buluşuyoruz’ etkinliği, 28 Eylül’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde festival hakkında bir basın toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Abdül Batur, Banu Özdemir, Esin Önder’in, birçok sivil toplum kuruluşu üyelerinin katıldığı toplantıda Batur, basın mensuplarının sorularını cevaplayarak bir konuşma yaptı.

‘BİZİM ANLATACAK ÖYKÜMÜZ VAR’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, etkinlikle ilgili ayrıntıları aktarırken bütün İzmirlileri festivale davet etti. Abdül Batur, “Bizim burada anlatacak bir öykümüz var, can dostlarına sahip çıkan çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak isteyenlerin öyküsü. O gün İzmir’in kalbi Konak, bizim sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlediğimiz festivale ev sahipliği yapacak. Festival günü, büyük bir topluluk olarak Gündoğdu’daki yerimizi alacağız. Festivalimizin can dostlarımız için yeni yuvalarına bir kapı açmasını umuyoruz. Can dostlarımıza yuva bulabilmek için festivalin ardından sosyal medya hesaplarından ve belediyemizin sayfasından bilgilerini paylaşmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı. 

İZMİRLİLERE ÜCRETSİZ MAMA, MAMA KABI VE VE DIŞKI TORBASI HEDİYE EDİLECEK

40 Ülkeye ihracat yapan, Lider Grup, aynı zamanda festivale gelen tüm İzmirlilere de ücretsiz kedi ve köpek maması hediye edecek. Grup bünyesinde faaliyet gösteren projenin bir diğer ortağı Kinderland/ Çocuklar Ülkesi etkinliğe gelecek çocuklar için oyun atölyeleri kuracak. Meslek öğrenme oyun atölyelerinde çocuklar eğlenirken öğrenecek ve sürpriz hediyeler edinecek. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına dikkat çekerek sokak hayvanları için kentin işlek yerlerinde afiş ve bilboardlardan ‘1KapSu1KapMama’ çağrısı yapan Konak Belediyesi, festivale gelen tüm misafirleri, sokak hayvanları için ücretsiz mama kabı ve çevre temizliğine dikkat çekmek için dışkı torbası verilecek.

‘YENİ BİR YASAYA İHTİYAÇ OLDUĞUNU HEP SÖYLÜYORUZ’

Özellikle son dönemlerde ülkede giderek artan hayvanlara şiddet konusuna yönelik konuşan Abdül Batur şiddetin her türlü canlıya uygulanmasına karşı olduklarını vurgulayarak, “Uzun süredir takip ettiğimiz kamuoyunda ve medyada izlediğimiz şiddet görüntüleri yer alıyor. Bunun önleyebilmek için yeni bir yasanın hazırlanılmasının önüne geçmek için uğraşıldığını biliyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği olarak biz de görüş noktasında üst makamlara taşımak istiyoruz. Yeni bir yasaya ihtiyaç olduğunu hep söylüyoruz “dedi.

MÜZİK VE EĞLENCE FESTİVAL ALANINDA

Festivalde hayvan haklarına duyarlılığı ile bilinen O SES TÜRKİYE 2015 yılı birincisi Elnur Hüseynov da konser verecek. Geri sayımın başladığı festival, dans gösterilerin, K9 şovlarını ve yarışmaları barındıracak.

FESTİVALDE SATIN ALMA, SAHİPLEN VURGUSU

Fesival alanında birçok Hayvan Hakları savuncusu sivil toplum kuruluşu İzmirlilerle buluşmak için bekliyor olacak. Etkinlik alanında yer alacak olan Şopengazi Barınağı’na ait standa, “Bir Öyküsü Var” bölümüne barınaklarda bakılan köpeklerin hikayeleri yer alırken, bakımını üstlenmek isteyen vatandaşlar köpekleri sahiplenebilecek.

ORMAN YANGINLARI UNUTULMADI

İzmir’de üst üste gelen orman yangınları da unutulmadı. Greenpeace, Ege Orman Vakfı, TEMA, İZÇEV gibi doğa haklarını koruma alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları etkinlikte yerini alacak.

SAHİPLENECEK DOSTUNUZUN HİKAYESİNİ İNCELEYİN

Konak Belediyesi, Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi’nde yaşamını sürdüren can dostlarının her birinin fotoğraf ve öyküsünün yer aldığı bir katalog hazırladı. Üniversite öğrencilerinden oluşan Ateş Böceği Gönüllü grubu ile birlikte günlerce süren çalışmanın ardından oluşturulan bu katalogda, sıcak bir yuva, başını okşayan bir el bekleyen onlarca can dostunun hikayesi incelenecek ve sahiplendirilecek.

Editör: Haber Merkezi