İZ GAZETE - BİZ Kitap Yayıncılık tarafından Ocak ayında raflarda yerine alan Pasaport’tan Kordon’a öykü kitabı Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen kitap tanıtımıyla gerçekleşti. Pasaport’tan Kordon’a öykü kitabı içerisinde İzmir’den de tanınmış önemli öykü yazarlarının bulunduğu etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Etkinliğe katılan 17 öykü yazarı, katılım gösteren okurları için kitaplarını imzaladı. Kitap tanıtım konuşmasını Bahri Karaduman’ın yaptığı etkinliğe Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da katılım gösterdi.

Açılış konuşmasında Pasaport’tan Kordon’a öykü kitabıyla İzmir öyküleri zincirine önemli bir halkanın eklendiğini belirten Bahri Karaduman, “Öykü, edebiyatın önemli türlerinden biridir. Sık dokulu ve yoğun bir anlatım gerektiren öykü türü, emek ve sabır ister. Okur olarak öykü türüne bakarsak, öykünün önemi daha da çarpıcı bir şekilde ortaya çıkar. Donanımlı ve birikimlidir öykü okuru. Ben iyi bir öykü okuru olduğumu düşünüyorum. Geçmiş yıllarda edebiyatımızda İzmir öyküleri konusunu araştırdım. Aklımıza ilk gelen Halit Ziya Uşaklıgil, Yakup Kadri, Samim Kocagöz, Tarık Dursun K. Dinçer Sümer, Besim Akınsar, Erdoğan Aytekin, Necati Cumalı,Dinçer Sezgin, Erdoğan Aytekin İzmir’e öykü yazan ustalardır. Pasaporttan Kordon’a, sevgili Murat Şahin’in 20 yazardan derlediği öykülerden oluşan ortak bir kitap. Öykü kitabıyla, İzmir öyküleri zincirine de önemli bir halka eklenmiş oldu. Özetle farklı konulara aydın duyarlılığıyla yaklaşım, olaya kendini katmayan nesnel anlatım ve yumuşak bir söyleşisiyle Pasaport’tan Kordona’yı değerli bir kitap yapıyor. Ayrıca özenli baskısı ve nitelikli editöryel çalışması ile öykü edebiyatımızda yerini alacak önemli bir kitaptır. Bu tür ortak çalışmaların genişleyerek sürdürülmesini diliyorum. BİZ Kitap yönetimini ve emeği geçen tüm yazarları kutluyorum.” dedi.

İZMİR’E DEĞER KATIYOR

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur katılım gösterdiği etkinlikte bu tür çalışmaların İzmir’e değer kattığını belirterek, “Özellikle 20 öykü yazarının bir araya gelmesi ve Pasaporttan Kordona dediğimiz Konak’ın en önemli simgeleri. Sizinle birlikte olmamak acayip olurdu. Murat Şahin’in kardeşimiz konuşmasında jest yaptı. İzmir’in tanıtımı kentin tanıtımı özellikle Konak’ın tanıtımı noktasında biz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Çünkü kentin en önemli çalışması tanıtım ve gelecek kuşaklara aktarılacak güzel eserlerdir. Bu çalışmada yan yana gelen ve birlikte bir şeyler üretmeyi başaran emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güzellikler İzmir’e değer katıyor.” açıklamasında bulundu.

Kokteyl sonunda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve kitap yazarları birlikte pasta kesimi gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi