İZ GAZETE - Sergilediği bir performans nedeniyle tutuklanan KHK ile kapatılan Yenikapı Tiyatrosu oyuncusu Nazlı Masatçı için Oyuncuclar Sendikası bir bildiri yayınlayarak sanatçının serbest bırakılmasını talep etti. 

Yapılan bildirede şu ifadeler yer aldı; 

Tiyatro Oyuncularına Özgürlük

2018 yılı, tiyatro oyunlarının büyük baskılarla karşı karşıya kaldığı, yasaklandığı, açık ve örtülü sansür ile karşılaştığımız, ne yazık ki tiyatro oyuncularının göz altına alındığı, hatta tutuklandığı yıl oldu.

Ailesinden aldığımız bilgi doğrultusunda, İzmir Yenikapı Tiyatrosu oyuncularından Nazlı Masatçı’nın  2015 yılında sergiledikleri bir sokak performansı sebebiyle terör propagandası yaptığı iddiası ile ceza alıp 30 ocak 2019 tarihinde tutuklandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu kararı büyük bir hukuk ayıbı olarak değerlendiriyoruz.

Daha önce çokça belirttiğimiz üzere bu baskıarın, yasaklamaların, gözaltı ve tutuklamaların  artmasından endişe etmekteyiz. Toplumların ilerleyebilmesi için sanata, sanatın ilerleyebilmesi için sınırsız düşünce ve ifade özgürlüğüne ihtiyaç vardır.

Buradayız!

Nazlı Masatçının derhal serbest bırakılmasını, oyuncular ve oyunlar üzerindeki baskıların derhal kaldırılmasını talep ediyor ve hertür baskının takipçisi olacağımızı yineliyor, buradayız diyoruz.

Oyuncular Sendikası

Editör: Haber Merkezi