Popüler kültürün dışındaki müzikal beğenilere de hitap eden sanatsal etkinlikler gerçekleştirmek gayretinde olduklarını belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Opera Italiana Academy’ye, Sanat Yönetmeni Cüneyt Ünsal’a ve opera sanatçılarına teşekkür etti.

Verona Opera Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Marco Vinco’nun da eğitimler verdiği ustalık akademisinin Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki eğitim konseri, opera severler tarafından hayranlıkla izlendi Handel, Vincenzo Bellini, Paolo Tosti, Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini, Mozart, Giuseppe Verdi ve Pietro Mascagni’nin eserlerinden örneklerin verildiği konserde; Soprano Ayşe Gerişlioğlu, Aslı Güven, İremsu Kayatan, Ecem Kılıç, Berna Özkut, Duygu Sezgin, Gökçe Deniz Sütçüoğlu, Olcay Şahin, Mezzosoprano Nihan Turnagöl ve Tenor Kıvaç Aycan’a, piyanoda Bora Gökhan Bilgen eşlik etti. Sanat Yönetmeni Cüneyt Ünsal bazı düetleri öğrenciler ile birlikte seslendirdi.

Sanat Yönetmeni Cüneyt Ünsal, konser bitiminde yaptığı konuşmada Opera Italiana Academy’nin çok yeni bir oluşum olduğunu ve ilkini İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirdikleri eğitim çalışmasının ikincisini Foça’da yapıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e katkısı ve desteği için teşekkür etti. Opera eğitimlerine gelecek yıllarda Foça’da devam etmek istediklerini müjdeleyen Cüneyt Ünsal; ‘‘Sizleri, 17 Eylül’de bambaşka ve çok güzel bir repertuarla hazırlandığımız kapanış konserimize davet ediyoruz’’dedi.

Editör: Haber Merkezi