İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, Agora Alışveriş Merkezi'nde 2017'yi karşılayan yeni tasarımlarını 'Moda sanatı sever' adı altındaki defileyle sunacak. 23 Aralık, Cuma günü saat 18.00 ve 20.00'de iki ayrı defilede 40 öğrencinin 95 farklı tasarımı podyuma taşınacak.

Defilede, deneysel ürünlerden film kahramanları giysilerine dek farklı tarzdaki tasarımlar, İEÜ'lü öğrenci modeller tarafından sergilenecek. Aynı zamanda defile organizasyonu ve koreografisi dersi öğrencileri, öğrendiklerini podyuma yansıtacak. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, son sınıf öğrencilerinin sanatçı ve sanat akımlarını tasarımlara dönüştürdüğünü belirterek, 40 öğrenciye ait 95 farklı tasarımın sunulacağını söyledi.

Öğrencilerin, 'Moda sanatı sever' adı verilen defileye, öğretim görevlileri Özge Dikkaya Göknur ve Jörn Fröhlich tarafından yürütülen tasarım stüdyosundaki dersinde hazırlandığını belirterek, "Bu yılın moda tasarımı mezuniyet projesi güz dönemi defilesinde öğrencilerimiz, 20. yüzyıl sanatının moda tasarımı üzerine bırakabileceği etkiler üzerinde çalıştı. Öğrencilerimiz, bir sanatçı veya 20. yüzyıla ait bir sanat dönemini inceledi. Araştırmalarını dört gösteri parçasından oluşan deneysel bir koleksiyona dönüştü. Öğrencilerimiz, çalışmalarını Öğretim Görevlisi Jovita Sakalauskaite Kurnaz ile de tekstil tasarımlarına dönüştürdü" dedi.

'SANATIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ'
Öğrencilerin sektörle ortak çalışması sonucu denim projesi hazırladığını da aktaran Prof. Dr. Yazgan, bu yıl üçüncü sınıf öğrencilerinin de popüler ve ikonik kıyafetler, film kahramanlarından oluşan tasarımlar oluşturduğunu kaydetti. Prof. Dr. Yazgan, etkinlikte ayrıca Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich'in kumaş atıklarını değerlendirerek hazırladığı ve 'Bahar Temizliği' adını verdiği koleksiyonun da sergileneceğini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi