İz Gazete - Avrupa Müzik Terapi Konferderasyonu (EMTC) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Avrupa Müzik Terapi Günü" organizasyonu, Müzik Terapi Derneği'nin (MÜZTED) katkılarıyla ilk kez Türkiye' de gerçekleştiriliyor. Etkinlikler İzmir başta olmak üzere Ankara, İstanbul ve Eskişehir'de gerçekleştirilecek. 

Etkinliklerin Izmir programı şu şekilde: 12 Kasım Cumartesi günü Molimo Sanat ve Danışmanlık bünyesinde, Uzman Psikolog ve Müzik Terapisti Aslı Özyıldız yönetiminde gerçekleştirilecek  atölye çalışmalarıyla başlayacak olan organizasyon; 13 Kasım Pazar günü KANSADER (Kanserle Savaşan Ailelerin Çocuklarına Destek Derneği) bünyesinde gerçekleştirlecek etkinliklerle devam edecek.  

Pazar günü saat 12.00' de Camerata Izmir Orkestrası katılımcılara konser verecek ve senfonik enstrümanların tanıtımını yapacak sonrasında ise Aslı Özyıldız yönetiminde saat 14.00'de katılımcılara müzik terapisi uygulanacak. Katılmak isteyenlerin "[email protected]" adresine mail atarak kayıt olmaları gerekmektedir.

Etkinlik internet sitesi: http://www.musictherapyday.com/activities/95-Turkey

Müzik Terapisi: Müziğin ya da onun elementlerinin (ses, ritim, melodi ve armoni) ehliyetli bir müzik terapisti tarafından dizayn edilmiş bir süreç içerisinde bireysel ya da grup ile; iletişim, ilişki, beraberlik, ifade etme, organizasyon ve diğer ilgili tedavi hedeflerinin; fiziksel ihtiyaçlar, duygusal, zihinsel, bilişsel ve sosyal ihtiyaçlar için kullanılmasıdır.

Editör: Haber Merkezi