KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na, Soprano Nurdan Küçükekmekçi, Alto Seda Güç, Tenor Caner Akın, Bas Tevfik Rodos, Mozart Akademi Çoksesli Korosu ve Çocuk Korosu da katılacak.

Eserin bestecisi Ali Hoca, Mozart Akademi’nin, kendisinden 2015 yılında konusu “Mozart” olacak bir opera bestelemesini talep ettiğini, bunun üzerine şair Hakan Cem’in 17 şiirden oluşan bu oratoryoyu bestelemeye başladığını belirtti ve eseri 2018 Nisan ayında tamamladığını söyledi. “Oratoryo’nun librettosu için İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel sanatçısı ve şair Hakan Cem’i önerdiğini anlatan Hoca, “Hakan Cem’i önermemdeki neden, Mozart’ın çektiği acıları, sıkıntıları, iç dünyasını şiirlerinde arzuladığım şekilde farklı açılardan yansıtabileceğine olan inancımdı. Cem librettoyu 2017 Nisan ayında tamamladı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren oratoryoda 5 solist (Soprano, Alto, Tenor, Bas ve Çocuk Solist) – Büyük Koro, Çocuk Korosu ve Orkestra kullandım. Solistler anlatıcı durumunda, Büyük Koro ve Çocuk Korosu zenginlik sağlıyor, çocuk solist bir yerde Çocuk Mozart’ın duygularını anlatıyor” dedi.

Şair Hakan Cem ise “...değil mi ki yüzünde masum bir çocuk taşır/ve kendini ele verir vaktinden önce ölen!” dizeleriyle sona eren librettosu için “ Edebiyat ve müziğin ölümsüz biraradalığının sevincini yaşıyorum; Mozart Oratoryosu, Amedeus’a, sanatseverlere bir sesleniş; armağan” dedi.

Editör: Haber Merkezi