İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) ile Martha Graham Dans Tiyatrosu’nun (MGDC) işbirliği ile gerçekleşen, 35. Uluslararası İzmir Festivali’nin en önemli projesi, 28 Haziran 2022 Salı günü 21.00’de Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosunda seyircileriyle buluşacak. Gösteride; efsanevi koreograf ve dansçı Martha Graham’ın klasikleşmiş üç eseri ile büyük işbirliğinin ürünü iki yeni koreografi sahnelenecek.

İKSEV HAKKINDA

35. Uluslararası İzmir Festivali’nin “yeni sanatsal üretimlere olanak sağlayacak bir festival” olmasını amaçlayan İKSEV, gösterilerin yanı sıra atölye ve ustalık sınıfı çalışmalarıyla Martha Graham Dans Tiyatrosu ile ortak bir proje gerçekleştirdi. İKSEV bu projeyi uzun yıllardır sürdürdüğü, çok sesli müziğe önemli katkıları olan Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nın genç bestecilerinin eserlerini dünyaya tanıtma amacıyla hazırladı. Bu işbirliği sonucunda MGDC’nin değerli koreografları Lloyd Knight ve Xin Ying, 10. Dr. Nejat Eczacıbaşı Beste Yarışmasını kazandığında henüz 20 yaşında olan Doğaç İşbilen’in Piyano konçertosunun 1 ve 3. Bölümlerini sahneye koydu. Proje kapsamında profesyonel Türk dansçılar için düzenlenen 15 günlük atölyede 19 genç dansçı Xin Ying’in “Animato”, Lloyd Knight’ın “Instantaneous Speed” adlı yeni koreografilerini çalıştı. 

MODERN DANSIN EFSANESİ

96 yıllık geçmişiyle Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski dans topluluğu olan MGDC, 35. Uluslararası İzmir Festivali’ndeki gösterilerine kurucuları Martha Graham’in “Acts of Light” adlı eseriyle başlayacak. Aradan sonra yine Graham’in  “Ekstasis” adlı eseri, ardından müzikleri Doğaç İşbilen’e ait olan Xin Ying’in  “Animato” ve Lloyd Knight’ın “Instantaneous Speed” adlı koreografilerini Türk Dansçılar sahneleyecek. Muhteşem dans gösterisi, Martha Graham’in “Diversion Of Angels” eseriyle sona erecek.

Gösterinin biletlerini Biletix’ten, AASSM’deki ana gişeden ve saat 18.00 den sonra Kültürpark Atatürk Açıkhava tiyatrosu gişesinden almak mümkün.
 

Editör: Haber Merkezi