Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak'ın desteğiyle düzenlenen ve ev sahipliğini yatığı serginin açılışı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Konsoloslar Birliği Başkanı Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Gökoğlu, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Osman Zeki Özkebapçı, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Guruşçu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Başkanı Zekai Erşan, TBHKDF Önceki Dönem Başkanı ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Cemal Şenel, İzmir Bosna-Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Aydın Boşnakları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Mergen, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Ok, Kıbrıs - Irak - Balkanlar - Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) Onursal Başkanı Yrd. Doç. Feyyaz Sağlam'ı bir araya getirdi. Sergi açılışına çok sayıda sanatsever, Balkan ve Boşnak dünyasından vatandaşlar katıldı. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Bosna Hersekli sanatçı Mirsada Baljic'in eserlerini İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu'nda İzmirli sanatseverlerlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Baysak, Baljic'in geçen yıl Ege Üniversitesi 6. Uluslararası Egeart Sanat Günleri'ne konuk olduğunu, bu önemli etkinlikte eserleriyle yer aldığını hatırlattı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bosna Hersek ve Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı ilçenin belediye başkanı olduğunu söyledi. Balkan kültür ve sanat dünyasının önemli bir ismini eserleriyle birlikte İzmir'de görmekten memnuniyet duyduğunu belirten Atila, sanatçı Baljic'e ve sergiyi İzmirliler'le buluşturan Baysak'a teşekkür etti.

Bosna Hersekli ressam Mirsada Baljic, Ege Art Sanat Günleri'nden sonra ikinci kez İzmirli sanatseverlerle bir araya geldiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Baljic, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Baysak'a sanata ve sanatçıya verdiği destek yanında bu buluşma için minnettar olduğunu söyledi. Serginin açılışına katılan herkese teşekkür eden Mirsada Baljic, açılışı onurlandıran Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya bir tablosunu armağan etti.

Ressam Mirsada Baljic'in sergisi Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu'nın kültür hizmeti olarak düzenleniyor. Sergi, Bosna Hersek Sarajevo Kantonu Kültür ve Spor Bakanlığı, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu'nca da destekleniyor. Sanatçının 40 dolayında eserinin yer aldığı sergi İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu'nda 24 Haziran 2016 Cuma gününe kadar açık kalacak.

Editör: Haber Merkezi