Dünya Çocuk Kitapları Haftası Bornova’da etkinliklerle dolu dolu kutlandı. Bornova Belediyesi tarafından çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve edebiyat sevgisi kazandırmak amacıyla hazırlanan ve 4 gün süren etkinliklerde Çocuk Kitapları Sevgi Saygı’nın ardından Hacer Kılcıoğlu konuk oldu. 

Altındağ Hasan Ali Yücel Cumhuriyet Kitaplığı’nda Bornovalı miniklerle biraraya gelen Kılcıoğlu, önce miniklerle sohbet ederek kitaplarının hikayelerini anlattı. Aydede Her Yerde, Perşembeleri Çok Severim ve 10 Numara Çocuklar gibi kitapların yazarı olan Hacer Kılcıoğlu ardından kitaplarını imzalayarak çocuklara hediye etti. Düzenlenen etkinlikte ilk kitabını ise Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila için imzaladı. 

Etkinlik kapsamında çocuklar kitap ayracı yapımı atölyesi ile de kendi ayraçlarını yapmanın mutluluğunu yaşadı. Etkinlikte minkleri yalnız bırakmayan Başkan Olgun Atila, okumanın önemine dikkat çekerek, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası için düzenlediğimiz etkinliklerle çocukları bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Sevilen çocuk kitaplarının yazarları ile onları biraraya getirerek daha fazla okumaları için teşvik ediyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi