TUGAY CAN / İZ GAZETE - ‘Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde’ , ‘Olduğu Kadar Güzeldik’, ‘Dünya Bu Kadar’ kitapları ile tanınan ve ‘Olduğu Kadar Güzeldik’ öykü kitabıyla 2014 Sait Faik Hikaye Armağanı’na layık görülen yazar Mahir Ünsal Eriş İzmirli kitapseverler ile buluştu.

Yakın Kitabevi’nde son çıkan iki kitabı ‘Sarıyaz’ ve ‘Kara Yarısı’ kitaplarını İzmirli kitapseverler için imzaladı. İz Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Eriş, İzmir’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Eriş, “İzmir’de edebiyat konuğu olmaktan dolayı her zaman mutlu oldum” dedi.

‘DARGINLIK SÖZ KONUSU DEĞİL’

Yeni kitaplarının Can yayınlarından çıkması hakkında da konuşan Eriş, “Yazarların bazen böyle değişikliklere ihtiyacı olabilir. Birçok yazar yayınevi arasında geziyor ve dolaşıyor. Bu yayıncılıkta gayet normal şeyler. Hiçbir küskünlük, dargınlık söz yazar konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Eriş sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir’de her zaman edebiyat konuğu olmaktan dolayı mutlu oldum. İzmir her zaman beni edebiyatçı olarak büyük bir sevgi ile ağırladı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen İzmir Kitap Fuarı tıklım tıklımdı. Oldukça kalabalık eğlenceli bir toplumla karşılaşma imkanım oldu.”

‘CUMHURİYET’TE ÇALIŞMANIN KOŞULLARI ORTADAN KALKTIĞI İÇİN…’

Cumhuriyet Gazetesi’nin yönetiminde yaşan görev değişikliğinin ardından Cumhuriyet Kitap Eki’nde ki yazılarını sonlandırması hakkında da açıklamalarda bulunan yazar Mahir Ünsal Eriş “Cumhuriyet’te Zeynep Miraç yönetimindeki ekte yazıyordum. Zeynep Miraç ile çalışabilmek için orada yazıyordum. Zeynep Miraç ayrılınca ben de orada çalışabilmemin koşullarının ortadan kalktığını düşündüğüm için oradan ayrıldım.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi