Buca Belediyesi’nin Türk edebiyatının usta kalemlerini kaybettikten sonra değil yaşarken sanatseverlerle buluşturmak amacıyla başlattığı “ Yaşayan şairler ile kış dinletileri” etkinliklerinin ilk konuğu ,Türk edebiyatının pek çok alanında kalem oynatan üretken yazarı Küçük İskender oldu.

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Vedat Araz moderatörlüğü ve keman virtüözü Sevgi Aytemir’in keman dinletisi eşliğinde Bucalı şiir severlerle bir araya gelen Küçük İskender, keyifli sohbetiyle hayranlarına seslendi. Usta ve sözünü esirgemeyen bir sanatçının yoğun ve titiz izlenimleri ile edebiyattan siyasete kadar her alanda görüşlerini paylaşan Küçük İskender, İzmir’in hayatında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Dürüst insanları sevdiğini, şiirlerinde de bunu yansıttığını vurgulayan Küçük İskender, “Benim için düzgün insan sokakta yürürken acı çeken insandır” diyerek başladığı söyleşinde, Bucalı sevenleri ile buluşmak için çıktığı Bodrum- İzmir yolunda yaşadığı acı hatırasını paylaştı. Bodrum- Buca yolunda bir köpek ölüsüyle karşılaştığını ancak söyleşiye yetişmek için duramadığını anlatan Küçük İskender, “ O köpeği gömmek için durmalıydım. Ama sizlerle olan randevum için durmadım. 54 yaşındayım ve bunu yapmadığım için kendimi çok iyi bir insan ve şair hissetmiyorum. Keşke geç kalsaydım da o köpeği gömseydim. Ben bir hata yaptım, bu bana ders olsun” çektiği acıyı Bucalı severleriyle paylaştı.

Keman virtüözü Sevgi Aytemir’in muhteşem keman dinletisiyle süren söyleşi, Küçük İskender’in okuduğu şiirleriyle renklendi.

Editör: Haber Merkezi