Dünya’nın en kaliteli çam fıstığının yetiştiği, Türkiye’de ise çam fıstığının ana vatanı olarak kabul edilen, havası ve eşsiz doğasıyla ünlü Kozak Yaylası’nı tanıtmak amacıyla düzenlenen “Bergama Kozak Yaylası Festivali” 2 Eylül Pazar Günü yapılacak.

Bergama Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi (İ.B.B) ile birlikte düzenleyecekleri organizasyon İ.B.B Pop Orkestrası konseriyle başlayacak. Göbeller Mahallesi Kadın Folklor Ekibi’nin gösterilerinin de yer alacağı etkinlikte en iyi üzüm yarışması ödülleri takdim edilecek. Kozaklı üreticiler yöresel ürünlerini sergileyecek. Geleneksel hale getirilecek olan festival sevilen sanatçı Feryal Öney konseriyle sona erecek.

Herkesi Kozak Yaylası Festivali’ne davet eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Muhteşem doğası, havası, gelenekleri ve doğal ürünleri ile Kozak Yaylası herkesin gelip görmesi gereken bir yer. Bergamamızın bu muhteşem özelliklere sahip olan bölgesinin daha çok tanınmasına yönelik gerçekleştireceğimiz festivalimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

KOZAK FESTİVALİNE ÜCRETSİZ KENT TURU

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılından bu yana sürdürdüğü 'Ücretsiz Kent Turları' etkinliğinde ise bu yıl ilk tur Bergama Kozak Yaylası Festivali'ne düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi