Toprak Sahne Tiyatrosu’nun bu sene Ayvalık Tiyatroda ile düzenlediği festivalde Türkiye’nin çeşitli yerlerinden amatör ve profesyonel 20 ye yakın tiyatro katılıyor. Bilindiği gibi festival son iki senedir uluslararası düzeyde yapılıyordu. Bu sene festivale İran’da tiyatro yapan Türk toplulukları da katılacaklar.

KÖYLERDEKİ ÇOCUKLAR UNUTULMADI 

Festivalin en çarpıcı yanlarından biri ise köy çocuklarının unutulmaması. Son iki senedir köylere kurulan sahneler ile hem yetişkin tiyatro oyunları hem de çocuk oyunları sahneleniyor. Özellikle tiyatro üreticilerinin köylere çocuk oyunları ile ulaşmadığı günümüzde festivalin bu özelliği dikkat çekiyor.

Öte yandan festivale katılan ekipler çeşitli eğitmenlerden atölyeler de alacaklar. Bu sene farklı oyunculuk teknikleri ile planlanan atölyelere, festivale katılan tiyatro üreticileri ücretsiz bir şekilde dâhil olabilecekler.

USTA TİYATROCLAR SÖYLEŞİYOR 

4 gün sürecek festivalde diğer dikkat çeken etkinlik ise, festivalin ilk akşamı ve ikinci akşamı yapılacak olan gece söyleşileri. İlk gün (18 Temmuz) gecesi Orhan Aydın, Prof.Dr. Semih Çelenk, Yaşar Gündem ve Özgür Başkaya katılan tiyatrocular ile söyleşi yapacak.

Festivalin ikinci günü ise (19 Temmuz) yüzlerini televizyondan da tanıdığımız Serhat Özcan ve Pervin Bağdat söyleşi yapacaklar.

Festival boyunca köylerin yanı sıra, Urla Meydan da 4 gün boyunca her akşam saat 22.00 da tiyatro gösterimleri yapılacak, Malgaca Pazarı, Mermerli Çeşme ve Sanat Sokağı’da sokak oyunları oynanacak.

Festivalin detaylı programına www.topraksahne.com adresinden ve tiyatronun sosyal medya hesaplarından takip edile bilinir.

Editör: Haber Merkezi