Manisa ilindeki Kore gazilerini onurlandırmak amacıyla gelen heyet Ege Ordu Komutanlığı tarafından düzenlenen kültür programı çerçevesinde Atatürk Müzesi, Latife Hanım Köşkü ve Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’ni ziyaret etti.

EÜ Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi Müdürü Nedim Sönmez tarafından gezdirilen heyete müze hakkında detaylı bilgiler verildi. Kore’nin ünlü sanatçılarının eserlerinin yer alıyor olması heyet için hoş bir sürpriz oldu. Müzenin minyatür kitaplar bölümünde yer alan dünyanın en küçük kitabı heyetin çok ilgisini çekti. Ziyaretten çok memnun kaldıklarını ifade eden askeri heyet, müzeye kendi kültürlerinden bağış sözü vererek müze müdürüne bir plaket takdim etti.

Dünya kültür tarihinin son 2000 yılının vazgeçilmez demirbaşları kağıt ve kitabın uzun soluklu yolculuğunu farklı kültürlerden örneklerle ziyaretçilere sunan EÜ Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Bilgi ve görselleriyle her eğitim düzeyindeki öğrencilere seslenen müzeyi bugüne kadar 35 bin ziyaretçi, 900 civarında öğrenci grubu gezdi. İstanbul, Ankara, Denizli, Muğla, Balıkesir, Aydın gibi Türkiye’nin pek çok ilinden, yanı sıra yurtdışından gelen ziyaretçileri ağırlayan müze Türkiye’de ilk olmasının yanı sıra, konunun bu boyut ve zenginlikte ele alındığı bir üniversite müzesi olarak da uluslararası alanda benzersiz konuma sahip.

Editör: Haber Merkezi