OBEN ULU - Bergama Belediyesi tarafından, ünlü caz sanatçısı Timuçin Şahin'in önderliğinde, 2017 yılında Bergama Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi hayata geçirildi. Merkezde, aralarında taksi şoföründen notere kadar çeşitli mesleklerden kişilerin bulunduğu gruplara, 8 haftalık müzik eğitimleri verildi. Türk ve yabancı ünlü müzisyen ile ses teknisyenlerinin de katıldığı eğitimler 4 dönem devam etti. Eğitimlerin ardından Kolektif Hayalgücü Orkestrası kuruldu. Kurulan bu çağdaş müzik orkestraları Bergama Kültür Merkezi'nde konserler vererek eğitimlerini taçlandırdı.

İZMİR'İ DE KAPSAYACAK

Bergama Kolektif Hayalgücü Müzik Merkezi, verilen kısa bir aranın ardından bu defa İzmir Büyükşehir Belediyesi himayesinde İzmir'i de kapsayacak şekilde 5'inci kez eğitimlerine başladı. Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen 'Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi' farklı sosyal statü, yaş ve eğitim seviyelerindeki katılımcılara üst düzey bir eğitim olanağı sunuyor. Ulusal basında 'kapsayıcı ve ezber bozan bir eğitim habitatı' olarak tanımlanan  ve artık her Cuma ve Pazar günleri 'Kültürpark İzmir Sanat Atölyeleri'nde ve her Cumartesi günü ise 'Bergama Kültür ve Sanat Vakfı'nda gerçekleştirilen etkinliğe ilk etapta 60 kişi katıldı. Her yaştan müzisyene ve dinleyiciye açık olan buluşmada, uluslararası eğitmenler, kolektif grup dersi formatında; doğaçlama, enstrüman, müzikal hayal gücü ve beste üzerine atölye çalışmalarının yer aldığı eğitim veriliyor. 7 yaş üzeri herkes katılabildiği eğitimlerde seviye sınırı ise bulunmuyor. Eğitimlerde, 'Çocuk Müzisyenler Kolektifi', 'Dinleme Sanatı', 'Enstrümantalistler İçin Atölyeler', 'Caz Kulüp Performans Platformu', 'Caz Tarihinde Vokal Sanatı', 'Ses ve Kayıt Teknolojisi' ve 'Türkiye'de Müzik Yazarlığı' gibi konular işleniyor. Eğitimlere, katılım ise halen devam ediyor.

DÜNYA MÜZİĞİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ DERS VERİYOR

Dünyaca ünlü caz sanatçısı Timuçin Şahin'in öncülüğündeki eğitimde, İspanyol perküsyoncu Enric Monfort, Matt Pavolka, Polonyalı ünlü davulcu Lukazs Zyta, Amerikalı müzisyen Reggie Washington, Mark Ferber, piyanoda büyük duayen Ali Perret gibi; performans ve müzik eğitimi alanında söz sahibi olan eğitmenlerin yanı sıra, Türkiye'nin alanlarında en önemli isimlerinden; ses teknisyeni Alp Turaç, Radyo yapımcısı ve müzik yazarı Hülya Tunçağ'in katılımıyla gerek yetişkinler gerekse çocuklarla çok yönlü interaktif dersler yapılıyor.

'BERGAMA'DA BAŞLAYAN HİKAYEMİZİN YENİ FASİKÜLÜ İZMİR'İ DE KAPSAYARAK DEVAM EDECEK'

Kısa bir ayrılığın ardından gerçekleştirilen buluşmanın heyecanını yaşadığını belirten ünlü caz sanatçısı Timuçin Şahin şunları söyledi: "Kolektif Hayal Gücü maruz kaldığı ayrılıktan sonra daha da güçlü geri dönüyor. Bergama'da başlayan hikayemizin yeni fasikülü İzmir'i de kapsayarak devam edecek. DNA'larında müzik olan şehrimizi, farklı müzikal anlayışları ile donatacak atölye çalışmalarıyla dopdolu üretken zamanlar bekliyor. İzmir'in lokal müzisyenleri ve ülkemizin her köşesinden beklediğimiz müzikseverlere, dünyaca ünlü caz müzisyenleriyle çalışma ve onların tecrübe ve engin bilgilerinden yararlanma şansını sunuyoruz."

DHA

Editör: Haber Merkezi