Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Sanatçı Özdemir Nutku’nun kızı olan Zeynep Nutku babasını anlattı. Nutku, “Belli bir yaşa kadar Özdemir Nutku sanat insanı olarak benim için bir şey ifade etmiyordu anlamıyordum. Ancak büyüdükçe algılamaya başladım. Özdemir Nutku benim için rakamlardan ibaret değil. Ben babamın ne kadar organizasyonlu yaşadığını gördüm. Hayatı hiç es geçirmedi. Ne istediğini neyin ne olacağını çok iyi hesapladı bence” dedi.

Babasının anılarının basılacağını söyleyen Nutku, babası adına bir vakıf, dernek kurulmasını istediklerini ve ona ait dört tane oyun oynandığını söyledi. Babasının hayal gücünü çok desteklediğini kaydeden Nutku, Özdemir Nutku’nun kendisini hep desteklediğini söyledi. Nutku, “Babam çok ciddi teklifler almış, Avusturya’dan oradan buradan. İsterdim kalmasını bizim hayatımız birilerine katkıda bulunmak ama galiba. Sadece kendi işine bakarak babam dünya çapında adını duyurmuş bir adam. Sonra da diyorum ki iyi ki İzmir’e gelmiş. İzmir’e katkısı olmuş ama İzmir’in ona katkısı olmuş mu bu da bir soru işareti tabi” dedi. Nutku, babasının anılarını bol bol anlattı ayrıca programa annesi Zeynep Nutku da telefonla bağlanarak eşiyle anılarından bahsetti.

Sanata yönelenlere tavsiye veren Nutku, “Sanatta vasat olmuyor, sanatta çok ısrarcı olmamak lazım. Hangi dalda kendinizi geliştirebileceksiniz oraya yönelin” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi