Kız çocuklarının okumasının, özellikle günümüz şartlarında, çok önemli olduğunu ifade eden Melike Metinkan, “Bu uğurda herkes yeteneği ve gücüne göre kızlarımıza destek olmalı. Ben de tezhip sergim ile kızlarımızın okumasına katkı vermeye çalışıyorum” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sergi Salonu’nda 3. kişisel sergisini açan Melike Metinkan, 56 eserinin sergilendiği “Geleceğe Dokunuş” sergisini 3 Mart Cumartesi gününe kadar gezilebileceğini ifade etti.

Tezhip hocası Aynur Yürürdurmaz Emme’nin kendisi üzerinde çok emeği olduğunu vurgulayan Metinkan, “Ben de kız çocuklarının eğitimine dair bir çalışma yapmak istedim. Kızların okuması özellikle çok önemli. Türkiye Yardımseverler Derneği İzmir Şubesi’nden Ayşen Alanyalı’nın desteği ile bu serginin tüm geliri 60 tıp öğrencisine gidecek. İzmirli sanatseverleri sergime bekliyor, kız çocuklarımızın geleceğine dokunmaya davet ediyorum” dedi.

Hatların kenarındaki bezemelerin 22. ayar altının elde ezilmesiyle yapıldığını belirten tezhip sanatçısı Melike Metinkan, “Çok meşakkatli bir süreç bu. Defter halinde aldığımız altının ezilmesi 15 gün sürüyor. Gerçekten çok emek isteyen bir sanat tezhip. 3-4 eser dışında tüm serginin tasarımı da bana ait” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi