TUGAY CAN / İZ GAZETE - Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ve TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü katıldı.

Fuarın Açılış Töreni’nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Zeynep Altıok, konuşmasına Ümit Kaftancıoğlu’nu anarak başladı. Altıok, “Okumanın ve düşünmenin yasak olduğu günlerde İzmir Kitap Fuarına gösterilen bu ilgi yarına dair umudumuz ve onur kaynağımız. Siyasetçinin sanattan uzak olduğu toplumlarda, ülkede kadınlar sahneden indirilir, tiyatrolar yasaklanır, gazeteciler tutuklanır. 23.kez İzmir’de gerçekleşen fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“BURASI BİR KÜLTÜR YUVASI”

Kitap fuarının birinci gününde gazetemize konuşan Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, “Sahibinin sesi borazanlaşmış kısır medya ortamına alternatif olarak kitap yayıncılığını ve kitap fuarlarına artan ilgiyi anlamlı buluyorum. Gerçeğe ve bilgiye erişim açlığı içerisindeki insanlar bunun ifadesi olarak fuarda yerini aldı. Sabah saat 10:15’de Basmane kapısına kadar bir kuyruk söz konusuydu. Geçen sene 440 bine ulaşan ziyaretçi sayısının bu sene 500 bini aşacağını düşünüyorum. Öte yandan bu alan Enternasyonal fuarı. Fuarın yeni yerinden ziyade, kitap fuarının burada yapılacak olması önemli. Bu sadece Kültürpark işlevini yerine getirmiş oluyor. Çünkü Kültürpark sadece yeşillik bir alan değil. Aynı zamanda bir kültür yuvası. Burası aynı zamanda bir kültür yuvası. Ben İzmir’in bunu sürdüreceğine inanıyorum.

CEM YILMAZ VE BURAK AKSAK’A YOĞUN İLGİ

TÜYAP Kitap Fuarında dikkat çeken bir diğer nokta ise komedyen Cem Yılmaz ile senarist Burak Aksak’a gösterilen yoğun ilgi oldu. İnkilap Yayınevinden çıkan kitaplarını imzalayan Cem Yılmaz, Can Yılmaz ve Zafer Algöz’e yoğun ilgi gösteren İzmirli kitap severler, imza standının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yazarların neşeli halleri ise gözlerden kaçmadı.

İMZA GÜNLERİ DUR DURAK BİLMEDEN DEVAM EDİYOR

Yitik Ülke Yayınları yazarı Veysel Eryürek ise “Kitap fuarlarının böylesi kaotik bir dönemde çok daha fazla önem kazandığını düşünüyorum. İlginin giderek arttığını ve artacağını tahmin ediyorum. Çünkü doğruya giden yol, kitaptan geçiyor. Bu değişmiyor hiçbir şekilde. Ne kadar görsel medya zenginleşse de yazı kalıyor…” dedi. Eryürek 15 Nisan Pazar günü Yitik Ülke Yayınları standında okurlarıyla buluşacak.

Ahmet Günbaş ise “Biz yılda bir gün TÜYAP’ta şenleniyoruz. Bir de kitap çerçevesinde bir dostluk buluşması bu. Burada uzak-yakın dostlarımızl a görüşüyoruz, kitaplaşıyoruz, söyleşiler oluyor, panellerimiz oluyor. İzmir bu açıdan çok şanslı. Birçok şehir bu açıdan çok şanslı, birço şehirde şanssız ne yazık ki… Biz bunun tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Burada yazarlar olarak, okurlarımızla bire bir buluşuyor, söyleşiyoruz. İlginç anılar biriktiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi