EGİAD Sosyal Etkinlikler ve Kültür Merkezi’nde (Tarihi Portekiz Sinagogu) yapılan ödül töreninde açıklanan sonuçlara göre Zamanın Elleri filmiyle Gökmen Küçüktaşdemir büyük ödül olan 10.000 TL'nin sahibi oldu. Yarışmaya toplamda 91 başvuru gelirken, 24 film finale kalmıştı.

İzmir'in en değerli alanlarından biri olan Kemeraltı'nın tanıtımı ve bilinirliliğinin artırılması, İzmir'de film üretiminin büyütülmesi, İzmir'i ve özellikle Kemeraltı bölgesini Türkiye ve dünya film endüstrisinin önemli lokasyonlarından birine dönüştürmek için düzenlenen Kısa Kısa Kemeraltı Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni de büyük ilgi gördü. 15 Mart 2019 tarihinde ilan edilen ve 30 Ekim 2019'da başvuruları sona eren yarışmaya Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen başvurular alanında uzman jüriler tarafından değerlendirildi.  Yapılan değerlendirme sonucu finale kalan 24 film arasından kazananlar şu şekilde sıralandı;

1. Zamanın Elleri - Gökmen Küçüktaşdemir

2. Dünyada Sıradan Bir Gün - İbrahim Sertaç Kasaplar

3. Kemeraltı: İzmir'in En Büyük Çocuğu - Arda Akçay, Alp Orhon

Jüri Özel Ödülü: Uzun Apo: Sevgiyle Devam Eden Hikaye - Erdican Tokol

Jüri Özel Ödülü: Tarihi Fotoğraflayanlar; Hamza Rüstem - Aydın Özbey

HEM GÜLDÜRDÜ, HEM DUYGULANDIRDI

Ödül töreni TARKEM Genel Müdürü Sayın Sergenç İneler'in açılış konuşmasıyla başladı. Bu yarışmanın bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan İneler: "Biz TARKEM olarak vizyonumuzda da açıkça belirttiğimiz üzere bölgeyi yaşayanları yerinde koruyarak iyileştirmek için çabalıyoruz. Bu yarışmada da yeniden gördük ki esnaf bu bölgenin en önemli değerlerinin başında geliyor. Kemeraltı'nı Kemeraltı yapan hikayeler buradaki esnaf kültüründen besleniyor. Yıllarca bu bölge bu kültürle ayakta kalmış ve biz de yaşatmaya devam edeceğiz." dedi. Yarışmanın organizatörlerinden Kentimiz İzmir Derneği adına Sayın Sedef ÖZER ise; "Biz dernek olarak kent değerlerini korumak ve yaşatmak için kurulmuş bir derneğiz. Kemeraltı, İzmir'in en değerli alanlarından biri ve biz buradaki değerleri daha çok tanıtmak adına böyle etkinliklere devam edeceğiz." dedi. Film dünyasının önemli isimlerinden Hezarfen Film Galeri'nin de kurucusu Nesim Bencoya ise; "Kemeraltı başlı başına bir film platosu gibi. Gelen filmlerden de gördük ki burada keşfedilecek daha çok hikaye var. Emek veren tüm yönetmenlere teşekkür ederiz. Umarız bu bir başlangıç olur ve bu bölgede daha çok filmler çekilir." dedi. Jüri adına konuşan Bahar KIılıç Adilçe; "Bir İzmirli olarak bu yarışmanın jürisinde yer almak çok keyifliydi. Filmlere puan verirken çok zorlandık. Gerçekten kurgusuyla, çekim teknikleriyle, senaryosuyla çok yaratıcı filmler vardı." dedi.

Konuşmaların ardından ödüller sondan başa doğru açıklandı. Belgesel türde hazırlanmış olan ve üçüncü olan Kemeraltı: İzmir'in En Büyük Çocuğu filmi izleyenleri kısa bir yolculuğa çıkarırken, ikinci olan Dünyada Sıradan Bir Gün filmi izleyenlere oldukça eğlenceli anlar yaşattı. Birinci olan Zamanın Elleri filmini izlerken ise izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Törene katılan yarışmacıların, yarışmanın çok başarılı bir organizasyon olduğunu dile getirirken gelecek senelerde de devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdiler.

FİLMLER FARKLI ETKİNLİKLERDE GÖSTERİLECEK

Finale kalan filmlerin ilerleyen tarihlerde farklı etkinliklerle gösterilmesi planlanıyor. Filmler ilk olarak Otuzbeslik.com ve Birikim Atölyesi tarafından organize edilen ve Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Alternatif Kısa etkinliğine konuk olacak. Kemeraltı içerisinde de çeşitli yerlerde gösterilmesi planlanan filmlerin, daha fazla izleyici ile buluşması için farklı etkinlikler de yapılacak.

Hezarfen Film Galeri, Kentimiz İzmir Derneği ve TARKEM işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmaya EGİAD ve Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği de destek verdi. Törene de katılan Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin yeni başkanı Semih GİRGİN; "Bu filmlerin çarşımıza ve esnafımıza katkısı çok önemli. Bizi çok güzel ve farklı bir bakış açısıyla anlattıklarını düşünüyorum. Bu tür etkinliklere yeni dönemde destek vermeye ve birlikte yapmaya daha çok özen göstereceğiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi