Kocaman bir ağaç olup meyveleriyle insanları mutlu etmeyi hayal eden “Kırmızı Erik Çekirdeği”, toprağa değil de asfalt bir yola düşer… Ve “Kırmızı Erik Çekirdeği’nin” macerası böyle başlar.

Kırmızı Erik Çekirdeği, sabırla, çabayla, sevgiyle en büyük hayaline kavuşana; tatlı bir rüya gibi kocaman bir ağaç olup, kuşlarla buluşup, çiçekleri umut aşılı meyveler verene dek neler neler geçer başından, pek çok zorlukla uğraşır ama yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmez.

Kırmızı bir erik çekirdeğinin umut dolu yaşam serüveni Tarla Faresi Çocuk Tiyatrosu’nun anlatımıyla seyirciyle buluşuyor.

Kırmızı Erik Çekirdeği anlatıcı tekniği ile sahnelenmiş bir oyundur. Maskların ve kuklaların kullanımı, sahne tasarımının her bir parçasının dansla, hareketle hikâyenin anlatımına katılması, oyunu görsel bir şölene dönüştürür.

Canlı müzik ve şiirsel anlatım çocukların güzel duyularına seslenerek şiirsel bir dünyayı deneyimlemelerini sağlar. Böylece hayal güçlerini destekler. Çocuklar oyunda, çekirdeğin tüm zorluklara karşın umudunu yeşertmeye devam ettiğini, inişler çıkışlar yaşadığını, ama her adımda daha da büyüyüp güçlendiğini, görür. Çekirdekle birlikte bu deneyimi yaşamak çocuğun hayallerine kavuşmak için ihtiyacı olan iç güçlerini, kaynaklarını harekete geçirir…

2003 yılında İzmir’de kurulan Tarla Faresi Tiyatrosu “çocuklar sanatı hak eder” ilkesiyle hareket eder. Çocuklar için yapılan tiyatronun estetik düzeyinin yükselmesi ve bu anlamda bilincin artması için kurumsal işbirlikleri ile sosyal sorumluluk çalışmaları yapar. Kendi alanındaki uluslararası festivallere de katılan Tarla Faresi Tiyatrosu ASSİTEJ Türkiye kurumsal üyesidir.

30 Ocak 2020 Perşembe günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki oyunun 13:00 seansı 2-7 yaş aralığı, 14:00 seansı 8-14 yaş aralığı için uygundur.

Öykü: İsmail Kocamaz

Yazan ve Yöneten: Aysultan Özgür (Hicran Çalı)

Dramaturg: Fatma Keçeli

Oynayan: Aysultan Özgür (Hicran Çalı)

Müzik: Emre Aytaç

Sahne Tasarımı: Merve Özdemir – Aysultan Özgür (Hicran Çalı)

Kostüm Tasarımı: Taçlan Özüm Erk – Merve Özdemir     

Editör: Haber Merkezi