İrem Karabatak / İz Gazete - 2003 yılında Muhammed Khezeli (Nooran) tarafından Tahran’da kurulan Kian Sanat Grubu, film, tiyatro ve müzik alanında çalışmalar yürüten çok yönlü bir ekip. Grubun tüm üyeleri sahne sanatları ve tiyatro mezunu kişilerden oluşuyor.

Kurulduğu yıldan itibaren 15 farklı oyuna imza atan ve çeşitli turnelerde yer alan Kian Sanat Grubu, aynı zamanda İran, Dubai, Hindistan ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede konserler de verdi.

Geçtiğimiz mart ayında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Anka Kuşunun Rüyası’ isimli tiyatro oyunu ile büyük bir ilgi toplayan Kian Sanat Grubu, şimdilerde büyük bir heyecan içinde…

Koreografisi Sanaz Taj’ a ait olan ve Mohammed Khezeli(Nooran) tarafından yönetilen “Anka Kuşunun Rüyası”, 3 farklı uluslararası festivalde sahne almaya hak kazandı:

- 5. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali  (2-12 Aralık 2016)

-19. Bharat Rang Mahotsav Uluslararası Tiyatro Festivali (Hindistan)

-Uluslararası Hyderabad Tiyatro Festivali (Hindistan)

Herhangi bir diyaloğun olmadığı ve sonuna kadar canlı müzik eşliğinde sergilenen bu oyun, İzmirli seyirciler tarafından da oldukça beğenilmişti.

ANKA KUŞU’ NUN RÜYASI’NA DAİR…

''Bir kere oraya buraya kanat çırpan bir kelebek olduğumu düşündüm, sonra kendime dedim ki; önceden kelebek olma hayali kuran bir insan mıydım yoksa şu an insan olmayı hayal eden bir kelebek miyim?” (Chauang Tzu)

Oyunun başkarakteri, küllerinden yeniden doğma savaşı içinde olan bir ressamdır. Hayatı yıkıma uğramış ve birçok şeyini kaybetmiş bir insan olarak kendi devrimini yaratacak olan bu ressam, içgüdüleri ve arzularından kaynaklanan bazı çelişkiler yaşamaktadır. Farkında olmadan, hepimiz gibi, vicdanıyla yaşayan bu ressamın küllerinden nasıl doğduğunu oyun boyunca farklı bakış açılarından görmek mümkün.

Editör: Haber Merkezi