İz Gazete - “Dostlarımızı birlikte tepki vermeye çağırıyoruz!” denilen açıklamada, Yenikapı Tiyatrosu’nun hangi gerekçe ile kapatıldığının açıklanması istendi.

Kanun Hükmünde Kararname ile 20 günlüğüne geçici olarak kapatılan tiyatronun ekibi, yaptığı açıklamada “O KHK’nız vız gelir bize vız” dedi.

Yenikapı Tiyatrosu’nun açıklaması şu şekilde:

" ‘Saçlarında şimşek parçaları, dilinde kırağı,

sen kimin yetimisin,

kimi bekliyorsun durduğun yerde?’

Sivas'ta alevlerin arasında çıkıp geldik, Haziran’ın barikatlarında izi vardır bayraklarımızın. Suruç'ta ve sonrasında her patlayan bombanın acısıyla kavrulduk, Sokaklarda demlendik

Sahneleri evimiz yaptık.

O KHK'nız vız gelir bize vız!

Yenikapı Tiyatro Ve Spor Derneği  KHK ile 20 gün geçici olarak kapatıldı. Yenikapı'nın sokaklarda, sahnelerde olmasından rahatsızlık duyanlar üzülmeye devam edecekler.

Dostlarımızı birlikte tepki vermeye çağırıyoruz!

Şimdi değilse ne zaman?

Sen değilsen kim?

Yenikapı Tiyatrosu hangi faaliyetinden dolayı kapatılmıştır.

Festivaller, sempozyumlar, sokak oyunları ve sahne gösterimleri dışında bildiğini söyleyen bu topluluğun neyi sizi rahatsız etmiştir öğrenmek istiyoruz, neden?”

Tiyatro ekibi yaptığı açıklamada İzmirlilerin İzmir Dernekler Masası’nı ve İzmir Valiliği’ni arayarak, Yenikapı Tiyatrosu’nun neden kapatıldığını sormaya çağırdı. Açıklamada şu telefon numaraları da paylaşıldı:

İzmir Dernekler Masası :

Telefon - 0 232 482 15 46 – 0 232 482 25 19 Fax : 0 232 4823187

İzmir Valiliği:

Telefon 0 232 455 82 82 - 0232 455 82 00

Editör: Haber Merkezi