Ferhat Harun Pehlivan / İz Gazete - Suruç katliamında yaşamını yitiren insanların anısına arkadaşları ve katliamda yaralananların tabelasından, merdiven boyalarına kadar kendi elleriyle yaptıkları içerisinde bağlama,gitar,keman,dramatik senaryo yazarlığı ,tiyatro,fotoğrafçılık, gönüllü dershane gibi bir çok ücretsiz kurs bulunan 33 Düş Yolcusu Gençlik Kültür ve Sanat Evi kapatıldı.

 

16 Mart 2016 tarihinde İzmir adatepe mah. 34 sokak no:7/a k:2 Buca’da açılışı gerçekleşen kültür evi 06 Nisan 2016 tarihinde kapatıldı. 1 aydan kısa bir zaman diliminde kapatılan 33 Düş Yolcusu Gençlik Kültür ve Sanat Evinin kapatılma gerekçesiyse gülünecek cinsten.

Kapatma gerekçelerinin arasında çay satışı yapılabilir, yurt olarak kullanılabilir, alkol satışı yapılabilir gibi varsayımlar yer alıyordu. Türkiye dernekler masasının tarihinde bir ilk olan bu kapatma kararı sonrası bu gün 33 Düş Yolcusu Gençlik Kültür Ve Sanat Evinin önüne gelen çok sayıda çevik kuvvetinde aralarında bulunduğu  polis ekipleri  ve yetkililer tarafınca 33 Düş Yolcusu Gençlik Kültür Ve Sanat Evinin yöneticileri arandı.

Yöneticilerinin 33 Düş Yolcusu Gençlik Kültür Ve Sanat Evinin bulunduğu binaya gitmeleriyle bir gülünç olay daha yaşandı. 33 Düş Yolcusu Gençlik Kültür Ve Sanat Evi bu kez de kanun hükmünde kararname ile kapatıldığı söylendi. Önceki mührü elleriyle söken polisler kültür ve sanat evini bir kez daha kendi elleriyle mühürlediler

Editör: Haber Merkezi