‘Karşıyaka Seskem Korosu’ geçen yıl Yunanistan’ın Sakız Adası’nda da konser vererek iki ülke arasında dostluğun pekişmesine destek olmuş bu yılda Azerbaycan’da davet alarak konser ve tiyatro’yu birlikte sahneye koyarak ayrı bir dostluk havası estirecek.

İzmir’in yurt içinde ve yurt dışında tanıtımında da emekleri olan ‘Karşıyaka Seskem Korosu’ yine adından çok söz ettirecek bir proje daha imza atıyor.

Karşıyaka Sekem Korosu Kurucu Başkanı İsmail Erkan oyun hakkında şunları söyledi; ‘Koromuzla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ali Soner Günüç’ün Yönetmeliği’nde sahnelen iki perdelik, ’’SEVDA KOMEDYASI’’ isimli, orta oyununu, danslar ve şarkıları ile, Türkiye’de ilk kez, bir koro sahneleyecek. Tiyatro metinleri ve kişileri, korodan yetenekli Koristler tarafından canlandırılan oyunda, seyirciye 2 saatlik hoşça vakit geçirteceğimizi biliyoruz.

Takip eden süreç de, Ayvalık, Burhaniye, İstanbul ve birçok il ve ilçeden derneğimize davet geldi ayrıca 2019 ortalarında, Azarbaycan-Bakü’de de sahnelenmek üzere turne çalışmalarımız olacak.

SESKEM Derneğimiz, sahne sanatlarında hep farklı ve ilgi çekici gösterileri ve konserleri hayata geçirmeyi ana maksat olarak, düstur edinmiştir.

Türkiye’de bir ilk olan bu oyunumuza bütün Karşıyaka ve İzmir’i bekliyoruz.’ dedi.

Editör: Haber Merkezi