Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl 27’ncisini düzenliyor. Caz festivali kapsamında her yıl gerçekleştirilen “Kampüste Caz” konserleri ile üniversitelilerle buluşuyor. “Kampüste Caz”ın İzmir konseri, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde Jehan Barbur’un katılımıyla gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi öğrencilerinin ve caz severlerin yoğun ilgisini çeken konserde Jehan Barbur dinleyenler müzik ziyafeti sundu.

Konserde vokal, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur, son albümü “Evim Neresi”den seslendirdiği parçalar ile dinleyenlerine müzik ziyafeti çekti. Sanatçı,“Yeri Gelmedi”, “Yeni Hayat” ve “Selvi Boylum Al Yazmalım” gibi yeni şarkılarının yanında dinleyenlerinden gelen istekler üzerine eski albümlerinden de şarkılar söyledi. Barbur’un esprili tavırları ve seyircisi ile girdiği diyaloglar salondan kahkaha seslerini eksik etmedi. Ünlü sanatçıya konserde; elektrik ve akustik gitarda Berkant Çelen, basta Murat Çopur, klavyede Evrim Tüzün ve davulda Onur Başkurt eşlik etti.

Her yıl birçok farklı yenilik ile izleyicileri ile buluşan festival 2006 yılından itibaren gerçekleştirdiği Kampüste Caz konserleri ile Türkiye'de birçok noktada öğrencilerle buluşuyor. Kampüste Caz konserleri İzmir’de ki durağından sonra Anadolu turnesine devam edecek.

Editör: Haber Merkezi