Dünyadaki en önemli film festivallerinin başında gelen “Uluslararası Cannes Film Festivali”bu yıl 71. kez gerçekleştirilecek.

Fransa'nın Cannes şehrinde 8-20 Mayıs arasında düzenlenecek festivalde yönetmenliğini Selçuk Uyan'ın yaptığı, başrol oyunculuğunu Çağrı Öztürk'ün üstlendiği "Karanlıkta Kalanlar" filmi yer alarak ülkemizi temsil edecek. Festivale kısa bir süre kaldığını ve çok heyecanlı olduklarını dile getiren başarılı yönetmen, “Tüm festivallerde boy göstereceğiz ama önceliğimiz Cannes. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum.Film izleyen herkeste etki bırakacak. Dünya genelinde bir sorun haline gelen çocuk gelinlerin karanlıkta kalan hayatlarını gün yüzüne çıkartmak istedik. Güzel başarılar elde edeceğimize inanıyoruz" dedi. 

TAM NOT ALDI 

Festival eleştirmenlerinden tam not alan film hakkında bilgi veren Çağrı Öztürk, başrolü paylaştığı rol arkadaşı Merve Alçiçek'ten de övgü ile bahsetti.. "Dünya genelinde sorun olan çocuk gelinler ve çocuk anneler konusunu ele alan filmimiz, iddialı ve dikkat çeken filmler arasına girdi. Cannes Film Festivali'nın kısa seçkiler kategorisinde favori gösterilen Karanlıkta Kalanlar, büyük başarı kazanacağa benziyor. Ülke adına Cannes'ta hem İzmir'i hem de ülkemizi temsil eden filmler arasında yer almak gurur verici. Dünyadan çok güzel tepkiler alıyoruz. Mailler geliyor ve bu bizi mutlu ediyor" diye konuştu. Oyunculuk hayatına gelecek olan projelerle de devam edeceğini söyleyen Çağrı Öztürk “başarılı olmak bize daha çok özgüven katıyor ve daha çok çalışma hevesi katıyor” dedi.

ÇOCUK ANNELERİ KONU ALIYOR

Daha önce de Eleia kısa filmiyle Cannes Film Festivali'ne katılma başarısı gösteren yönetmen Selçuk Uyan, ekibiyle beraber çektiği yeni kısa filmi çocuk gelin ve çocuk annelerin anlatıldığı "Karanlıkta Kalanlar" ile ikincii defa Cannes'a katılmaya hak kazandı.

Editör: Haber Merkezi