İnternet üzerinden yapılan yarışma sonucunda oyların yüzde 72’sini kazanan fotoğraf İtalya’nın Verona şehrinde çekildi. ‘Kulenin Gözü’ isimli fotoğraf Yasa’ya “2017 Art of Building Yılın Fotoğrafçısı” unvanını kazandırdı.

Bu unvanı kazanmanın ve birçok insanın kendisi için oy kullanmasının inanılmaz bir duygu ve deneyim olduğunu vurgulayan Mehmet Yasa, “Bu ödülü kazanan ilk Türk fotoğrafçısı olduğum için onur duyuyorum. Bu ilham verici yarışma, çevremizdeki binaların fotoğraflarını çekmek için, beni yeni ve yaratıcı yollar bulmaya teşvik ediyor. Fotoğrafıma oy veren herkese çok teşekkür ediyor, diğer finalistleri kutluyorum” dedi.

İngiltere’de bulunan CIOB (İngiliz Yapı Enstitüsü) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen The Art of Building fotoğraf yarışması, yapıların yaratıcılık ve güzelliklerini sergilemeyi amaçlıyor. Her yıl, dünyanın birçok yerinden amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, yılın fotoğrafçısı unvanını kazanabilmek için yarışmaya katılmaya teşvik ediliyor.

CIOB Başkanı ve jüri üyesi Rebecca Thompson kurumun resmi web sitesinde, “Her yıl dünyanın birçok yerinden endüstrimizin yaratıcılığını objektifleriyle yakalayan fotoğrafçılarımızın yüksek katılımı bizi şaşırtıyor. Mehmet Yasa’nın fotoğrafı yapıların yaratıcılığını mükemmel bir şekilde sergileyerek sektörümüze çok büyük bir katkıda bulunmuştur. Bu eser, farklı perspektiflerin etrafımızdaki binaları algılama biçimimizi nasıl etkilediğini gözler önüne sermektedir” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi