İz Gazete - 10 Ekim 2015’de gittikleri Barış Mitingi’nde, Ankara Garı önünde patlatılan bombalar ile katledilenler anısına ülkenin dört bir tarafında kütüphaneler kuruluyor. Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerden Gülhan Elmascan ve Yılmaz Elmascan çifti için İzmir’de kütüphane kurma çalışmaları sürerken, Mersin’de Ali Deniz Uzatmaz, Elif Kanlıoğlu ve Şebnem Yurtman anısına kurulacak olan kütüphaneye de İzmir’den destek gitti.

EMEĞİN ÇOCUKLARINA...

Kitaplarla birlikte İzmir’den Mersin’e giden pakette şu mesaj yer aldı: “Aynı meydanda aynı düşlerle aynı halaya dururken sonsuzluğa gidenlere… Gülhan ve Yılmaz’dan emeğin çocukları Ali Deniz, Elif ve Şebnem’e… Hep el ele omuz omuza barış düşlerini gerçek kılmak için, hayatı hep mavinin coşkusunda yaşanır kılmak için…

Gülhan-Yılmaz Elmascan Kütüphanesi olarak; Mersin de 29 Nisan’da Emek Partisi’nde, 10 Ekim Ankara Barış şehitleri Şebnem,  Ali Deniz ve Elif için  kurulacak olan kütüphane ile dayanışma gösteriyoruz!”

KAMPANYA SÜRÜYOR

İki kütüphanenin de kuruluş çalışmaları devam ediyor. Kütüphaneleri kuranlar, Türkiye’nin her yerinden barış mücadelesine omuz verenler ve 10 Ekim’de yaşamını yitirenleri unutturmamak gerektiğini düşünenleri dayanışmaya çağırıyor.

"Barış için yağmur damlaları ve güneş topluyoruz" şiarıyla, Mersin'de sürdürülen kampanya 20 Nisan 2016 tarihinde sona erecek. Kampanyaya destek olmak isteyenler 0532 237 55 77 numarasından gönüllülerle iletişim kurabiliyor.  İzmir Çiğli'de Haziran ayında açılacak olan kütüphanenin iletişim numarası ise 0506 488 78 62

 

 

Editör: Haber Merkezi