AYŞE SOYKIRAY / İZ GAZETE - Fransa’da her yıl noel zamanından yılbaşına kadar birçok şehir ve köylerde kurulan pazarların aynısını İzmir’de de yaşatmak adına kurulan Yeni Yıl Pazarı, bu yılda ilgi odağı olmaya devam ediyor. Bu yıl 7’incisi düzenlenen Yeni Yıl Pazarı, 13-14-15 Aralık tarihlerinde, saat 13.00 ile 20.00 arasında halka açık olarak Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Pazarda kurulan 50’ye yakın stantta çoğunluğu el yapımı olan hediyelik eşyalar, ev yapımı yiyecekler ve Fransız kurabiyeleri ile peynirleri sergilenecek.

'İZMİRLİLERİ YENİ YIL PAZARINA BEKLİYORUZ'

İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, Yeni Yıl Pazarı'nın, bir arada olma ve güzelliklerin paylaşıldığı etkinlik olduğuna dikkat çekti. David, sergilenecek ürünlerle ilgili kendilerine yoğun talep geldiğini, bu nedenle her yıl olduğu gibi el emeği ürünlerin seçiminde kura çekerek katılımcıları belirlediklerini söyledi. David, "Yılbaşı öncesi sevdiklerine hediye almak isteyen, keyifli vakit geçirmek isteyen bütün İzmirlileri Yeni Yıl Pazarı'na bekliyoruz." dedi.

Pazarda stant kuran kişiler her yıl bu tarz etkinliklerin düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ve bu sayede kazançlarının arttığını aktardı. Yeni Yıl Pazarı’nda yiyecek ve ev yapımı ürünlerin sergilenmesi dışında, müzik ve sinema keyfi de bu günler arasında ziyaretçileri ile buluşacak. Aynı zamanda Fransız Kültür Merkezi, Pazar da her an Noel Baba ve Noel Anne ile karşılaşmanın mümkün olacağının da altını çiziyor.

PAZAR YARIN DA DEVAM EDECEK

Yeni Yıl Pazarı kapsamında 13 Aralık saat 19.30'da So Soul Band sahne aldı. Jazz, Latin, Soul, Funk ve ParisCafe tarzlarında performanslar gerçekleştiren So Soul Band, dinleyicilere 40’lardan günümüze uzanan parçalar sundu.Bugün saat 16.00 ve 18.00'de ise Fındıkkıran Balesi beyazperde sevenleri ağırlayacak. Sandra Balestracci yönetmenliğinde, kareografisi Ghislaine Roux, Sandra Balestracci, Lee Gibaldi-Knight'a ait CAPA Fonu Mezunları ve Doğu Virginia Performans Sanatları Okulu öğrencilerinden oluşan dansçıların sahnelediği eser, dev ekranda müzik ve dans ziyafeti sunacak. 15 Aralık saat 16.00'da ise Jack London'ın tüm zamanların klasikleri arasında sayılan Beyaz Diş romanının Fransız yönetmen Alexandre Espigares tarafından çekilen son animasyon uyarlaması çocuklara görsel şölen yaşatacak.

Editör: Haber Merkezi