Demokratik kitle örgütleri, baskı ve konser yasaklarının son bulması talebi ile ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri için çok sayıda sanatçının katılacağı dayanışma konseri düzenleyecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde(AASSM) düzenlenecek etkinlik 12 Mart Perşembe günü saat 19.30’da başlayacak.

dayanışma etkinliğine çağrı yapan demokratik kitle örgütleri, “Grup Yorum, ülke halklarına konserler vermiş, milyonları türkülerinde buluşturmuş; direnişlerde, grevlerde emekçilerin yanında olmuş bir müzik grubudur. Muhalif müziğin simgelerinden olan Grup Yorum üzerinde iktidarların hep baskısı oldu. Ancak 2015 yılından itibaren Yorum üyelerine yaşam hakkı bile tanınmıyor.Bizler demokratik kitle örgütleri olarak, taleplerinin kabul edilmesi, açlık grevi ve ölüm oruçları süreçlerinin, ölümler yaşanmadan son bulması için, iktidarı aklıselim davranmaya, duyarlı kamuoyunu Grup Yorum’un taleplerinin karşılanması çerçevesinde 12 Mart 2020 tarihinde Adnan Saygun Sanat Merkezinde Saat: 19.30’da ‘ Sanata Özgürlük Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz’ etkinliğinde bir araya gelmeye, dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Etkinliğe; Gazapizm, Suavi, Hüsnü Arıkan, Grup Abdal, Duvara Karşı Tiyatrosu, Niyazi Koyuncu, Pınar Aydınlar, Hilmi Yarayıcı, Erdal Bayrakoğlu, Barış Atay, Hamit Demir, Tuğrul Keskin, Cevdet Bağça, Praksis ve Sokak Orkestrası katılacak.

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezine polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleri için açlık grevi yapıyordu. Açlık grevini ölüm orucuna çeviren İbrahim Gökçek 266. günündeyken, Helin Bölek 263. gününde taleplerin kabul edilmesini bekliyor.

Editör: Haber Merkezi