BÜŞRA MURATDAĞI/ İZ GAZETE- No:19 adlı korku, gerilim türü kısa filmin çekimleri İzmir’de tamamlandı. Yapımcılığını İzzet Yaran'ın ve Muratcan Demir’in yaptığı “No:19” filminin oyuncu kadrosunda Ebru Güve, Sinan Görkem Gönel, Dilara Yardımcı gibi isimler yer aldı. Filmin yönetmenliğini ise Serdar Barışkan ve Mert Yaran üstlendi.

Süreci anlatan Yönetmen Mert Yaran, “Filmimizin çalışmaları yaklaşık 1 buçuk ay sürdü, bu proje öncesinde tekrardan kadına şiddetle alakalı bir film çekecektik fakat istediğimiz değeri görmedi. Biz de farklılık yaratmak için ve sıradanlığı kırmak için korku gerilim türü bu filme başladık. Filmimize Bornova belediyesi film ofisi sponsor oldu” ifadelerini kullandı.

ACABA GERÇEKTEN YALNIZ MIYIZ?

Birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyunlarında oyunculuk görevini de üstlenen Yönetmen Mert Yaran filmle ilgili, “Eski usul korku sinemasına yakın bir anlatımla, korkunun kaynağını direkt olarak göstermekten ziyade psikolojik açıdan daha baskın olacak bir paranormal olayı, aşırıya kaçmayan bir dille çekmek istedik. Filmin neticesinde ise yaşananların paranormal bir olay mı olduğu yoksa olayları yaşayanın gergin psikolojisinden mi kaynaklandığı kısmı daha çok izleyenin bakış açısına bırakılacaktır. Acaba gerçekten yalnız mıyız? Bizleri gözetleyen birileri var mı?” dedi. Oyuncu kadrosunun bir arada müthiş bir deneyim elde etmesine değinen Yaran, ”Oyuncu ekibimizden Sinan Görkem Gönel’i son olarak Sefirin Kızı adlı dizide tanıdık, bu filmde profesyonelliğini konuşturdu. Ebru güve ise mimarlıktan oyunculuğa bu projeyle geçiş yaptı onun için muhteşem bir deneyim oldu” şeklinde konuştu. Yönetmen Yaran, filmin konusuna dair, “Yeni bir eve taşınan genç bir kadın, bir gece aslında o evde yalnız olmadığını keşfeder ardından birçok sıra dışı olayla karşılaşır” diye belirtti.

‘BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUM’

“Korku, gerilim türünde yer alan kısa filmin yurtiçi ve yurtdışı festivallerinde boy göstereceğini, ardından dijital platformlarda yayınlanacağını belirten Yaran, ”Korku türünde ilk yönetmenlik deneyimimi No:19 adlı filmde yaşadım. Kadına şiddetin duyarsızlığını konu alan 2. kısa filmim “Anket” festivallerden ödülle döndü, şuanda da dijital platformda yayında, birçok ülkede izleniyor, aynı başarıyı No:19 adlı filmimde de yaşamak istiyorum” dedi.

HABER FOTOĞRAF: YUSUF BELEK

Editör: Haber Merkezi